Arama

  • 25°C
Cengiz Dağcı’nın kaleminden Benim Gibi Biri romanı

Cengiz Dağcı'nın kaleminden "Benim Gibi Biri" romanı

Türk dünyasının güçlü kalemlerinden biri olan Cengiz Dağcı, eserlerinde Kırım Türklerinin Rus zulmü altındaki hayatlarını anlatır. Usta yazarının unutulmazlarından biri de "Ben Gibi Biri" romanıdır. Bu eserinde Dağcı; çektiği sıkıntılar ve zorlu savaş şartlarında nasıl bir insana dönüştüğünü konu edinir. Bu kıymetli romandan sizler için birbirinden anlamlı alıntılar derledik.

Muhyiddin İbnü’l-Arabi’nin hikmetli sözlerinden alıntılar

Muhyiddin İbnü'l-Arabi'nin hikmetli sözlerinden alıntılar

İslam dünyasının önemli alimlerinden biri olan İbn Arabi, derin hikmetleri ve etkileyici sözleriyle insanların yaşamlarına ışık tuttu. "Kimi seviyorsan, herkesin yüzünde onu görürsün" sözüyle meşhur olan bu büyük İslam alimi, aynı zamanda "Şeyhü'l-Ekber" unvanıyla da tanınıyordu. Onun eserleri arasında tasavvufi konulara dair yüzlerce eser bulunmaktadır. İşte İbn Arabi'nin derin hikmetlerinden bazıları:

Geleceğin meslekleri

Geleceğin meslekleri

Dijital çağ olarak nitelendirilen günümüzde teknoloji oldukça hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. Bu değişim eğitim, sağlık, ticaret ve iş olmak üzere pek çok alanı da dönüştürmektedir. Yıllardır var olan mesleklerin bazıları yok olmakta, bazıları dönüşüm geçirmekte, bazıları ise yeni bir iş alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için teknolojinin açtığı yolda ilerleyen geleceğin mesleklerini araştırdık.

Askeri ve sivil simülatörler SİMMER’de üretilecek

Askeri ve sivil simülatörler SİMMER'de üretilecek

- Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün: - "SİMMER'de hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacak"

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN