Arama

Felsefe

Felsefe neden önemlidir?

Felsefe neden önemlidir?

Genellikle "bilgelik sevgisi" olarak anılan felsefe, yüzyıllardır insanoğlunun ilgisini çeken zamansız bir uğraştır. Felsefeye başlamak, kendini keşfetmenin ve entelektüel bir keşif yolculuğuna çıkmanın ilk adımı olarak görülür. Bu yolculuğa adım attığınızda, felsefi soruların sıklıkla karmaşık ve derin olduğu baştan bilinmelidir. Felsefe bir arayıştır ve bu arayış, kendi başına değerli bir öğrenme deneyimidir.

Kapitalizm klasik üretebilir mi?

Kapitalizm klasik üretebilir mi?

Bir klasik içerisinde bulunduğu tarihi dönem ve olaylarla elenmiş, bir müşterek zihni yapının emeği neticesinde ortaya çıkmış ve dikkatle damıtılmış bir tecrübedir. Klasiklerin her daim güncel kalması uğraştıkları alan ile alakadardır. Klasikler bir bakımdan da güzel sanatlara dair bir estetik seviye ölçümü olarak görülmektedir. Bu hususta eserin, toplumun ciddi bir kesiminin beğenisini kazanmış olması esastır. Peki, Kapitalizm klasik üretebilir mi?

Her şey ne anlama geliyor? Felsefe için kitap önerileri

Her şey ne anlama geliyor? Felsefe için kitap önerileri

Bir kavram olarak düşünmek, insanın gerçekliği anlama ve anlamlandırma yolculuğundaki en önemli süreçtir. Düşünsel kabiliyetin derinlemesine kullanılması aynı zamanda felsefenin temel amaçları arasındadır. Çünkü felsefi soruları ortaya çıkarmak ve çözümlemek için düşünsel kabiliyete ihtiyaç duyulur. Felsefeye yeni başlayanlar ve felsefenin temel problemlerini kronolojik bir bakış açısıyla öğrenmek isteyenler için, felsefeye giriş kapsamında okunması gereken kitapları listeledik.

Orta Doğu’yu şekillendiren kadın: Lady Hester Stanhope

Orta Doğu'yu şekillendiren kadın: Lady Hester Stanhope

Osmanlı Devleti altı yüz yıllık tarihi süresince her milletten seyyahın ilk rotası oldu. Her yüzyılda yazılan seyahatnameler cihan devletine karşı seyyahların içine tükenmez bir seyahat aşkı ekti. Bu gezginlerin en önemlilerinden biri olan Lady Hester Stanhope gerçekleştirdiği, uzun yıllara yayılan gezisinde İngiliz Devleti'nin gözünün Orta Doğu'ya dikilmesine sebep oldu.

Akıl ve zeka farkı hakkında İslam alimlerinin görüşleri

Akıl ve zeka farkı hakkında İslam alimlerinin görüşleri

İnsanı diğer varlıklardan ayıran temel vasıf ve dinin ilk şartı, akıldır. Akıl, imandan sonra en büyük nimet olarak kabul edilir. Çünkü Allah'a (CC) kulluğun en önemli vasıtası ve O'na (CC) şükretmenin en önemli vesilesidir. Akıl, vahiyle beslendiği müddetçe gerçek manada görevini yerine getirmiş olur. Peki, akıl ve zeka arasında ne gibi farklar vardır? İslam alimleri bu konuda hangi görüşleri ileri sürmüşlerdir?

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN