Arama

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Milli irade ruhu, 98 yıl sonra yeniden yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabinesi ile 98 yıl önce olduğu gibi Hacıbayram'da cuma namazı kılıp eski Meclis'in tarihi kürsüsünden mesaj verdi: "Meclisin açılışı için cuma saati, bu mübarek günün bereketi ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de aynı hissiyatla burada toplandık. İnşallah bundan sonra sadece zafer marşları yazacağız..."

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Milli irade ruhu, 98 yıl sonra yeniden yaşandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabinesi ile 98 yıl önce olduğu gibi Hacıbayram'da cuma namazı kılıp eski Meclis'in tarihi kürsüsünden mesaj verdi: "Geleceğimize güvenle bakacağımız bir Türkiye inşa edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalışacağız."

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

Ankara dün tarihi günlerinden birini yaşadı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesi göreve başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ilk toplantısı öncesinde tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bakanlarla birlikte Hacıbayram Camisi'nde cuma namazını kıldı. Namazın ardından Ulus'ta bulunan eski Meclis binasına geçti. Alkışlar arasında tarihi kürsüye çıkan Başkan Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

İLK MECLİS'İN DEVAMI

Yeni yönetim sistemimize göre kurduğumuz kabinemizin bu ilk toplantımızı yapacağımız günde tıpkı bundan 98 yıl önce olduğu gibi yapalım istedik. Duyguluyuz, zira bu çatının altında böyle bir başlangıç yapmak çok şeyler hatırlatıyor bize. Hemen yanımızdaki birinci Meclis binamızda başlayıp 1924'ten itibaren bu binada süren büyük mücadeleyi bir kez daha yad etmek üzere buradayız. Birinci Meclis başlangıçtı, burası devam. Bizler de devamın devamını yapıyoruz. Birinci Meclis, gazi bir Meclis'ti. Şu andaki Meclis'imiz de gazilikle şereflendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de gazidir.

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

AYNI HİSSİYATLA

Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Türkiye'nin 24 Haziran seçimleriyle beraber yaşadığı tarihi dönüşümün ilk adımlarını bu kutlu çatının altında milletimizin şahitliğinde atıyoruz. Meclis'in açılışı bu mübarek günün bereketinden istifade edebilmek için seçilmişti. Biz de mübarek cuma günü aynı hissiyatla burada toplandık. Tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadığımızı belirterek sözlerime başlıyorum.

İlk meclis ruhuyla yeni başlangıç

İKİ KAT BÜYÜME

Türkiye ve Türk milleti olarak yeni bir başlangıç yaptık. Bu başlangıcın amacı ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme hedefine çok daha hızla erişebilmektir. Hükümetimiz en iyi icraatları yapacak, buna inanıyorum. Geleceğimize güvenle bakacağımız bir Türkiye inşa edene kadar hepimiz dur durak bilmeden çalışacağız. Bu dönemde ülkemizi 2 kat daha büyüterek devletimizi payidar kılmakta, milletimizin mutluluğunu ve refahını arttırmakta kararlıyız. Kendi siyasi ve ekonomik hırslarını toplumun çıkarlarının önüne koyan küçük bir güruhu saymazsanız milletimizin istediği de işte budur.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN