Arama

Korku edebiyatının 10 kült kitabından 10 alıntı

Korku, hiç şüphesiz insan varlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu duygudan doğan korku edebiyatı ise bir kaçış değil, kaçtıklarımıza dönüş edebiyatıdır. Bazen insanın içinde uyumakta olan bir canavarı, bazense anlatmaya korkulan kâbusları işleyen korku edebiyatının 10 kült kitabından 10 alıntıyı sizler için derledik.

  • 3
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1823
Kitabın yayın tarihi: 1823

"Bilginin ne garip doğası var! Bir kez yakaladı mı, yosunun kayaya tutunduğu gibi tutunuyor akla."

  • 4
  • 20
Kitabın yayın tarihi: Frankenstein - Mary Shelley
Kitabın yayın tarihi: Frankenstein - Mary Shelley

"Bilinen en eski korku romanlarından biri olan bu romanda Dr. Frankenstein bilimin ona sunduklarıyla lider rolüne bürünerek ölümsüzlüğü elde etmenin kör arzusuyla çalışmalar yapmaktadır. Mükemmelliğe doğru ulaşmaya çabalarken aslında nasıl trajik bir yolda ilerlediğini fark etmeyen sıra dışı bir zekâya sahip doktorun, çevresine ve kendisine yarattığına verdiği zararı görebilecek midir?

18. yüzyılda kaleme alınan, gotik edebiyatın ve korku türünün gözde örneklerinden birisi olan Frankenstein, sadece bir yaratığın bilim kurgu hikâyesini anlatmakla kalmaz, aynı zamanda eleştirel bir dile sahip felsefi metin olarak da okunabilir.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 5
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1898
Kitabın yayın tarihi: 1898

''Kitaplarda rastladığımız, sevdiğimiz gerçek şövalyeler kazandıkları üstünlüğü hiçbir zaman karşısındakinin yüzüne vurmazlar.''

  • 6
  • 20
Yürek Burgusu - Henry James
Yürek Burgusu - Henry James

Üç kere Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen Henry James, İngiliz dilinin en önemli yazarlarından birisidir. Bir gotik eser olan ''Yürek Burgusu'' ustaca kurgulanmış karakterleri ve uğursuz atmosferiyle, edebiyattaki en meşhur hayalet anlatılarındandır.

Genç bir mürebbiye iki çocuğa eğitim vermek için kırsaldaki bir konağa yerleşir. İki hayaletin, kendilerini göstermeye başlamasıyla konakta geçen mesut günler giderek daha tekinsiz bir hal alır. Çocukları bu korkunç görüntülerden korumaya çalışan mürebbiyeyse hayaletlerden daha korkunç bir gerçeklikle yüzleşmek zorunda kalacaktır. Bu hayaletler mürebbiyenin sanrılarından mı ibarettir yoksa konak gerçekten lanetli midir?

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayınız…

  • 7
  • 20
Kitabın yayın tarihi: 1897
Kitabın yayın tarihi: 1897

İnsanların, gördüklerine bile inanmadıkları bu aydınlanmış çağda, bilge adamların kuşkuları onun en büyük gücü olur.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN