Arama

İsrail soykırımı

İsrail kurulduğu günden bu yana devam eden hak ihlalleri, soykırım eylemlerine dün gece bir yenisini daha ekledi. Gece saatlerinde el-Ehli Baptist Hastanesi'ne saldıran terör devleti, hastalar ve sığınmacılarla dolu binayı yerle bir ederek yüzlerce masumun canına kıydı. İşgalci İsrail'in bu eylemi Filistinlilere karşı yıllardır devam eden soykırımın son halkası oldu.

Osmanlı Devleti'nin tarih sahnesinden çekilmesiyle beraber 1948 yılından bu yana Filistin'de hukuksuz ve katliam dolu bir tavır sergileyen İsrail dün akşam, gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerine bir yenisini ekledi.

El-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirilen katliamda Gazze Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamasına göre hasta ve sığınmacılardan oluşan en az 500 sivil vefat etti.

FİLİSTİN'DEKİ ZULME KARŞI MÜSLÜMAN TAVRI NASIL OLMALI?

Hamas ve Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusu tarafından 17 ekim gecesi vurulan hastanede 500'den fazla insanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ise Hamas'ın düzenlediği bir roketli saldırının başarısızlığı sebebiyle hastaneyi vurduklarını iddia etse de uluslararası kamuoyunda İsrail'in açıklamaları karşılık bulmadı.

FİLİSTİN'DE ŞAHİT OLDUĞUMUZ HABÂSET: HASİDİZİM

Gazze'deki en eski hastane olarak bilinen el-Ehli Baptist Hastanesi 1882 yılında bölgeye hizmet vermeye başlamıştı. Anglikan Kilisesi misyonerlerince kurulan hastane her çatışmada halkın sığındığı bir konuma sahipti.

1954 - 1982 yılları arasında hastanenin yönetimini devralan Baptist grubu, ABD kökenli bir misyoner grubu. 1982 yılında hastanenin yönetimi Kudüs Anglikan Piskoposluğuna devredildi.

◾ Terör devleti İsrail'in tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de, sivillerin olduğu bir hastanede gerçekleştirdiği bu saldırı dünya kamuoyundan ciddi şekilde tepki aldı.

◾ Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar ve vicdan sahipleri vahşeti durdurmak, duyurmak maksadıyla İsrail konsoloslukları ve meydanlarda geniş çaplı protestolar gerçekleştirdi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ HASTANE SALDIRISINA KARŞI TÜRKİYE'DEKİ PROTESTOLAR

◾ Ülkemizin dışında dünyadaki diğer ülkelerde de insanlar yaşanan katliama karşı seslerini yükselterek çeşitli protesto yürüyüşleri gerçekleştirdiler.

Porto Riko, Lübnan, Kolombiya, Tunus, İran, Hollanda, Katar, Ürdün, ABD ve Kanada başta olmak üzere dünya üzerindeki pek çok ülkede protesto gösterileri düzenlendi.

MESCİD-İ AKSA'NIN MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖNEMİ

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN