Arama

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin 18 adımı

Bağışıklık sisteminin, vücudu virüslerden, bakterilerden veya yabancı maddelerden koruyan etkileşimli bir organ, hücre ve protein ağı olduğunu biliyor muydunuz? Peki, bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir? Bağışıklık sistemi nedir nasıl güçlenir? Sizler için, bağışıklık sistemini güçlendirmenin 18 yolunu derledik.

  • 2
  • 17
SALATALARA CEVİZ VE SEMİZOTU SERPİŞTİRİN
SALATALARA CEVİZ VE SEMİZOTU SERPİŞTİRİN

Enfeksiyon hastalıklarından korunmada Omega-3 ve Omega-9 yağ asitleri tüketimi önem taşıyor. Somon, hamsi, sardalye, ton, uskumru, ceviz, badem, keten tohumu ve semizotu Omega-3 için iyi birer kaynaktır.

Fındık yağı ve zeytinyağı Omega-9 yağ asitlerinden zengindir. Salatalarınıza ceviz veya semizotu eklemeyi de ihmal etmeyin. Özellikle Ginseng, vücuttaki pis kanı temizliyerek bağışıklığı artırıyor.

  • 3
  • 17
SIK SIK ELLERİNİZİ YIKAYIN
SIK SIK ELLERİNİZİ YIKAYIN

Mikropların hızla yayılmasının ve grip, bronşit gibi hastalıkların oluşmasının en önemli nedenlerinden biri ellerin yeterli şekilde yıkanması. Bu nedenle çocuğunuza mutlaka sabunla el yıkama alışkanlığı kazandırın. Unutmayın el yıkama alışkanlığı evde başlıyor ve okulda pekişiyor.

  • 4
  • 17
HEM KENDİNİZİN HEM DE ÇOCUKLARINIZIN AŞILARINI TAKİP EDİN
HEM KENDİNİZİN HEM DE ÇOCUKLARINIZIN AŞILARINI TAKİP EDİN

Özellikle bebeklik döneminde yapılan aşılar çocuğunuzun bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlıyor. Ömür boyu sizi hastalıklara karşı koruyabiliyor. Etkisi azalan aşılar ise doktorunuz tarafından belirlenen aralıklarla tekrarlanmalı. Kalabalık ortamlarda çalışıyorsanız, toplu taşıma kullanıyorsanız ya da sağlık çalışanıysanız grip aşısı yaptırmanızda fayda var. Ayrıca okula giden çocukların da grip aşısı olması hastalıklardan korunmada önem taşıyor.

  • 5
  • 17
YAĞLI BESLENMEYİN
YAĞLI BESLENMEYİN

Fazla yağlı beslenmek yani günlük enerjinin yüzde 40'ından fazlasının yağlardan sağlanması bağışıklık sistemini olumsuz etkiler. O nedenle günlük beslenmenizde yağlar yüzde 25-30 oranında yer almalıdır. Bunun için 1 kilo sebze yemeği için 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ, salatalarınız içinse 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanın.

  • 6
  • 17
HAFTADA EN AZ 2 GÜN DENİZ BALIĞI YİYİN
HAFTADA EN AZ 2 GÜN DENİZ BALIĞI YİYİN

Balık içeriğindeki Omega 3 ve diğer faydalı yağlar sayesinde iyi huylu kolesterolün yükselmesini ve kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. Sağlıklı bir gelişim için özellikle çocukluk çağından itibaren balık yeme alışkanlığının edinilmesi şart. Balık mevsiminin başladığı bu günlerde denizlerden tutulan sardalye, istavrit ya lüfer gibi balıkları, bağışıklık sisteminizin güçlü olması için mutlaka yemelisiniz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN