Arama

Ayet ve hadislerde tavsiye edilen şifa dolu 20 yiyecek

Peygamber Efendimiz; "İnsanoğlu midesinden daha zararlı bir kap doldurmamıştır. İnsanoğluna belini doğrultacak birkaç lokma kâfidir. Mutlaka yemesi gerekirse, midesinin üçte birini yemeye, üçte birini içmeye, üçte birini de nefes alıp vermeye (havaya) bırakmalıdır" buyurarak, İslam'da sağlığın muhafazası için her türlü tehlikelerden uzak durulması emrini vermiştir. Sizin için sağlıklı bir hayat sürme adına ayet ve hadislerde geçen şifa dolu 20 yiyeceği listeledik.

  • 2
  • 20
ÇÖREK OTU
ÇÖREK OTU

Çörek otu, özellikle soğuktan ileri gelen hastalıkların tedavisinde kullanılır. Pek çok hastalık için şifa kaynağı olarak gösterilir. Düğün çiçeğigiller ailesinden otsu bir bitkidir. Bunun susam büyüklüğündeki siyah tohumları bu adla anılır. Börek ve pasta üstlerine çeşni için konur. Bu tohumların yağı da çıkarılır.

"Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın."
[Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)]

  • 3
  • 20
İNCİR
İNCİR

İncir, besleyici gıda olup hazmı kolaydır. Meyvelerin çoğundan daha gıdalıdır. Cenab-ı Hakk: "İncire, zeytine, Tûr-i Sinâ'ya ve şu emin beldeye (Mekke'ye) yemin ederim ki gerçekten biz insanı en güzel şekilde yarattık" buyurmuştur. (Tîn 1-4)

  • 4
  • 20
BAL
BAL

Bal ile alakalı olarak Cenab-ı Hakk Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurur: "Sonra meyvelerin hepsinden ye de Rabbinin sana kolaylaştırdığı (yaylım) yollarına gir." Onların karınlarından çeşitli renklerde bal çıkar. Onda insanlar için şifa vardır. Şüphesiz bunda düşünen bir (toplum) için bir ibret vardır." (Nahl, 69)

  • 5
  • 20
SÜT
SÜT

Sütün terkibinde sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, bakır kükürt ve klor gibi madeni tuzlar ile protein, şeker ve yağ gibi besinler mevcuttur. Bu bakımdan süt hem yiyecek ve içeceklerin yerini tutan iyi bir gıda maddesi ve hem de birçok hastalık için şifadır.

Cenab-ı Hakk, sütü, Kur'an- Kerim'de muhtelif ayetlerde zikretmiştir. Onlardan bir tanesinde: "Allah gökten su indirip onunla ölmüş toprağa hayat vermektedir. Kuşkusuz bunda dinlemesini bilen bir topluluk için açık delil bulunmaktadır. Sizin için sağmal hayvanlarda da kesin olarak ibret vardır. Nitekim size hayvanın karnında, besin artıklarıyla kan arasında (oluşan), içenlere lezzet veren saf süt içiriyoruz. (Nahl 65-66) buyurur.

  • 6
  • 20
KARPUZ
KARPUZ

Kabakgiller ailesinden olan karpuz, hararet giderici olarak alınır. Hz. Aişe (r.a.), peygamberimizin karpuzla yaş hurmayı birlikte yiyip şöyle dediğini nakleder: "Hurmanın hararetini karpuzun soğukluğu ile karpuzun soğukluğunu da hurmanın harareti ile kırıp gideriyoruz" (E. Davud et'ime Hadis 3836).

Karpuz ve kavun, mideyi ve bağırsakları temizler, idrarı arttırır, böbrek ve mesane taşlarını eritir. Karpuzun yemeklerden önde yenmesi tavsiye edilmektedir. Karpuz yemeklerden önce yenirse, organları temizler ve hastalığı siler götürür. Eğer yemeklerden sonra yenirse, kusma meydana gelir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN