Arama

Alternatif tıp çeşitleri nelerdir? Alternatif tıp nedir?

20'nci yüzyılda teknolojik gelişmelerle beslenen tıp bilimi geçmiş bilgi ve tecrübeleri bir kenara bıraktı. Son yıllarda keşfedilen yenilikler sorgusuz sualsiz kabul gördü. Hastalar büyük sermayeli ilaç firmaları ile biyoteknoloji şirketlerinin ancak nesnesi olabildi. Peki, gerçekten tıbbın alternatifi var mıdır? Geleneksel mi, yoksa modern bilgi mi güvenilirdir? İşte, 10 alternatif tıp yöntemi…

  • 1
  • 12
OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE...
OKUMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE...

Geleneksel tıbbın, sistemleşmiş şeklini alması, uygulamaların teorik bilgilere dönüştürülmesi M.Ö 4'üncü yüzyılda Anadolu topraklarında gerçekleşmiştir. Modern tıp ise, bilimsel bir metodolojinin adı. Özellikle modern toplum yapısı, sağlık olmasa bile insanların doktorlar ile temasta olmasını gerektiriyor.

  • 2
  • 12
GELENEKSEL TIBBIN ŞEFKATİ
GELENEKSEL TIBBIN ŞEFKATİ

Son yüzyılda bilim alanındaki keşifler, tıbbi tedavilerde çığır açtı. Toplumun bazı kesimleri bu tedavilerin insanoğlu için kuşkusuz bir imkan olduğunu düşünürken, kimileri de yeni buluşların kullanılmasından kaygılanıyor.

Geleneksel tıbbın günümüz tıp bilimine göre daha az bilgi, fakat daha çok tecrübe ile üstesinden geldiği sağlık sorunları için bugün modern tıp, bilgide detaycı fakat etik değerlerde yüzeysel bir yaklaşım sergiliyor. Eski hekimler, tecrübeyi reddeden, yeni girişimlerle hastanın hayatını tehlikeye atabilecek hekim tutumunu yasaklarken; bugün modern tıp en yeni olanı uygulamak için adeta kendisi ile yarışıyor.

  • 3
  • 12
MANYETİK ALAN TEDAVİSİ
MANYETİK ALAN TEDAVİSİ

Elektromanyetik kirlilik günümüzde çok fazladır. Manyetik alan hücrelerimizin çalışması için çok gereklidir. Kirlenmiş alanımızın temizlenmesi için doğal düzeylerdeki manyetik alan uygulamasına dikkat edilmelidir. Her manyetik alan doğrudan beden uygulanmamalıdır.

Magnetoterapi, doğal ve hassas bir tedavi şekli olan manyetik alan etkileşimine dayanan yani girişimsel olmayan fiziksel bir tedavi metodudur. Bu doğal metot aynı anda bir çok hastalığın tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Tedavide oldukça geniş bir uygulama alanı olması, kolay uygulanabilirliği, doğal bir metot oluşu ve yan etkisi olmaması, magnetoterapiyi oldukça önemli kılmaktadır.

Vücuduna ihtiyacı olan bu doğal manyetik alan tatbik edildiğinde bağışıklık sistemlerinin kuvvetlendiği, enerji dengelerinin normal ve doğal sınırında tutulduğu, hücrelerin kirli ve bulanık denizdeki balıklar gibi fonksiyon görmekteyken, berrak ve temiz denizdeki balıklar misali bir canlılık kazandığı tespit edildi ve 1998 yılında modern tıp hizmetine sunuldu.

  • 4
  • 12
OKSİJEN/OZON TERAPİSİ
OKSİJEN/OZON TERAPİSİ

Oksijen bedenimiz için en gerekli gazdır. Tüm işlevler oksijen kullanarak olur. Oksijeni etkileyen bu yöntemler beden ve ruh halimizi de etkiler. Ozon tedavisi ile kanserden diyabete, tansiyondan böbrek rahatsızlıklarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır.

Doğal olarak atmosferde ozon tabakası bulunur. Dünyanın ve canlıların olumsuz güneş ışınlarından ve uzaydaki canlılıklardan korunmasını sağlar. Ozon molekülünün varlığı ozon, 1840 yılında Avusturyalı kimyager Christian Schönbein tarafından keşfedildi. Ozon tedavisi 1915 yılından itibaren alman bilim insanları tarafından insanların tedavisinde kullanılmaya başlandı.

Şimşek ve yıldırımlı bir gecede hava da ozon meydana gelir. Ağır bir gazdır. yere çöker. Yağmurdan sonraki sabah yürüyüşünde ferah hava olarak burnumuza gelen koku ozon gazı kokusudur. Ozon tedavisi, vücudun oksitlenmesini yani paslanmasını azaltır ve gençleşme etkisi yaratır.

Ozon terapisinin faydaları nelerdir?

•Ozon tedavisi, kan yapımını arttırır. Ayrıca kırmızı kan hücrelerinin esnekliğini, oksijen taşıma kapasitesini ve organlara ulaştığında oksijeni bırakmasını arttırır. Kalp, beyin ve böbrek damar tıkanıklığı olan bedenlerde iyileşme artar. Ozon tedavisi, tıkanmış damarların tedavisinde oldukça faydalıdır.

  • 5
  • 12
NÖRALTERAPİ
NÖRALTERAPİ

Nöral terapiyi, anestezist Huneke kardeşler 1920 yılında geliştirdi. Nöral terapi, tedavisi zor veya tedaviye dirençli hastaların tıbbi sorunlarını gidermeye yarayan bir sistemdir. Çoğunlukla cilde yapılan kısa etkili lokal anestezik iğneler bedeni düzelterek etkili iyileşme sağlar. Özellikle migren, nöropati gibi ilaçla tedavi edilemeyen ağrılarda çözüm sağlar.

•Doğal bir tedavi olarak kabul edilen nöral terapi ilaç tedavisi değildir.

•İğnelerdeki kısa etkili lokal anestezik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır.

Kimler uygulayabiliyor?
Bu yöntem; fizik tedaviyi ilgilendiren hastalıkların tedavisinde, nöralterapi eğitimi almış fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları tarafından uygulanıyor.

Herkese uygulanabiliyor mu?
Bebekler dahil olmak üzere tüm yaş gruplarında, emziren kadınlarda ve hamilelerde uygulanabiliyor. Bebeklerin gaz sorunlarının giderilmesinde enjeksiyon yerine lazer uygulamaları yapılıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN