Arama

Bizi yoran her şey "Ruhsuzluk"

İnsanlık bugün kırmızı reçeteli ilaçlar, moda, popüler kültür ve benzeri meseleler ile uyutuluyor. Bir sistem uğruna milyonları ruhsuz kitlelere çevirmeye çalışan Batı, kapitalist üretim düzeninin devamı için para dışında kalan her şeyden vazgeçiyor. Bu maneviyat katliamı karşısında insan düşünemeyen, muhakeme edemeyen bir varlık haline geliyor.

Sesli dinlemek için tıklayınız.

◾ Zamanla oturan yeni yaşamsal düzlem, bilhassa yirmi birinci yüzyıl ile beraber yeni dinamikler ve normalleri peşinde getirdi. İnsanların yoğun çalışmaları ve yeni düzenleri ortaya büyük problemler çıkardı.

◾ Bu problemlerden en büyükleri ise sosyal sıkıntılar çekmek, arkadaş edinememek, toplumda var olamamak oldu. Bu sıkıntılı süreçte kapitalizm, oyuna yeni kartı olan psikolojik ilaçları sürdü.

(x)Yeni dünya düzeni nasıl kuruldu?

◾ Bugün dünyanın çok ciddi bir kısmı kırmızı reçete ile satılan ilaçlar kullanıyor. Herhangi bir sıkıntı yaşayan insanlar, bozuk olan toplumsal düzenin refahı için adeta uyutuluyor.

◾ Ferahlık adı altında milyonlarca insan, düşünemez, muhakeme yapamaz deyim yerindeyse ot gibi yaşar vaziyete getiriliyor. Çünkü kapitalizm için önemli olan üretimin bekasıdır.

(x)Şehirlerinden kan sızan medeniyet: Vahşi Batı

Tektipleşme ise tam olarak burada meseleyi sırtladı. Herkesin benzer düşündüğü, aynı şeyleri yediği, aynı kıyafetleri giydiği yaşamsal bir form ortaya çıktı.

◾ Artık dedeler, nineler gibi maziyi hatırlatan şeyler giymek hatta kelimeler kullanmak dahi ayıplanır oldu. Moda dünyayı hızlıca sardı.

(x)Yıkıcı Batı kurucu Doğu

◾ Ülkelerin şehir, şehirlerin ise adeta bir köy halini aldığı çağımızda eski, utanılası bir varlık olarak addedildi. İnsanlık, köylerini unutmaları için kafileler halinde tatile gönderildi.

◾ Bugün insaniyet, yer yer kendisini gösterse de merhamet, nezaket, haysiyet, şeref, yardım gibi güzel hasletler yaşantımızın merkezinden uzaklaşıyor.

(x)Batı'nın yeni AVM'si: Retro pazarı

◾ Yeni yüzyılın insanlara en büyük hediyelerinden biri de bir kimlik bunalımı krizi oldu. Geleneksel köklerinden kopamayan ve şehir yaşamını kabullenemeyen insanlar bu sorunla ilk defa karşılaştılar.

◾ Sonraki kuşaklarda aşılan bu büyük problem ortaya köksüz, değersiz ve popülerliğe ait nesiller çıkardı. Bugün bir köy olarak adlandırılan dünya, aynı popüler kültür ile yönetiliyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN