Arama

Şifa Hastanesi'nde katliam

18 Mart'ta işgalci askerlerin başlattığı operasyonla büyük bir zulme tanık olan Şifa Hastanesi dünyanın gündeminde. Hastane kompleksi içinde binlerce insan mevcutken İşgalci İsrail tankları, Şifa Hastanesi'nin ana binasının üst katını bombalayarak büyük hasara yol açtı. İnsan hakları ihlaline umarsızca devam eden işgalci zihniyet hastanede üzerindeki zulmünü sürdürerek Filistinli nüfusu bölgeden kaydırmanın peşinde.

🔹 İşgalci İsrail ordusu Gazze şehrinin batısında kalan binlerce hasta ve yerinden edilmiş mazlum Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi ve çevresindeki binalara yönelik insanlık dışı saldırılarını 18 Mart'tan beri sürdürmekte.

🔹 İşgal güçlerinin 9 gündür hastane ve çevresine düzenlediği zalim saldırılarda, çok sayıda Filistinli şehit oldu ve yaralandı. Ayrıca çok sayıda Filistinli de işgalciler tarafından alıkonuldu.

Filistin - İsrail Çatışması'na dair bilmeniz gereken kavramlar

🔹 Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail tankları, Şifa Hastanesi'nin ana binasının üst katını bombalayarak büyük hasara yol açtı.

🔹 İşgalci İsrail'in Şifa Hastanesi'nin batısındaki bulunan bazı evleri hedef aldığı hava saldırısında çok sayıda Filistinli şehit olmuş ve yaralanmıştı.

🔹 Sağlık ve sivil savunma ekipleri olay yerine ulaşamazken, bölgedeki siviller büyük zorluklarla bazı yaralıları Gazze şehrinin doğusunda kalan ve ilk vurulan sağlık kurumu olan El-Ehli Baptist Hastanesi'ne nakletti.

🔹 Bu, Gazze'de yaşanan içler acısı vaziyetin vahametini göstermesi açısından çok önemli. Gazze'nin ilk hastanesi de en geniş çaplı hastanesi de işgalciler tarafından bombalanmış durumda.

5 başlıkta Filistin meselesi

🔹 Hastanenin kuzeyindeki Ayidiyye caddesinde işgalci güçler ile direniş güçleri arasında sabahın erken saatlerine kadar devam eden şiddetli çatışmalar günlerdir yaşanıyor.

🔹 Filistin güçleri hastanedeki masum sivillere ulaşmaya çalışırken işgalci zihniyet hastane içinde akla, izana sığmaz zulümler gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

🔹 Bölge sakinleri, İsrail ordusunun bombardımanının yanı sıra, yoğun topçu ateşi ve ağır makineli tüfeklerle karşılıklı ateş edildiğine yönelik seslerin duyulduğunu aktardı.

🔹 Yerel kaynaklara göre işgalci ordusu, sabah saatlerinde Şifa Hastanesi çevresinde yaşayanlara hoparlörler aracılığıyla evlerini boşaltmaları ve Gazze Şeridi'nin güneyine gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kudüs ve Filistin kronolojisi

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN