Arama

Albert Einstein hakkında ilginç bilgiler

Dünyanın en zeki insanı kabul edilen bir isim… 'Milliyetçilik' fikrinden uzak kalarak herkesin dünya vatandaşı olduğunu savundu. 1896 yılında Alman vatandaşlığını bıraktı ve 1901'de İsviçre vatandaşlığına geçti. 1955 yılında Amerikan vatandaşı olarak dünyaya gözlerini yumdu. Ölümünün ardından otopsi yapılacağı esnada beyni çalındı ve üzerinde çalışmalar yapıldı. Albert Einstein ilginç yönleriyle, özel hayatıyla ve bilim dünyasına kattıklarıyla her zaman merak edildi. Sizler için her yönüyle Albert Einstein'ı inceledik.

Einstein doğduğunda çok büyük bir kafası vardı. Bu durum annesini oldukça endişelendirmişti. Daha sonra bu durum düzeldi.

Einstein, 3 yaşına kadar konuşmadı. Konuşmaya başladığında da çok yavaş konuşuyordu. 9 yaşına gelinceye dek konuşmasındaki problem devam etti.

Kız kardeşi Maja'ya göre Einstein küçük bir çocukken yapbozlarla, bulmacalarla ve inşaat setiyle oynamayı çok severdi, yaşı ilerledikçe ise bunların yerini en büyük tutkusu olarak kitaplar almıştı.

"En sevdiğin yazar kim?" sorusunun Einstein için kesin bir cevabı yoktu fakat Dostoyevski'nin Karamazov Kardeşleri favori romanları arasındaydı. Bunun yanında David Hume'un İnsan Doğası Üzerine Bir Tez isimli çalışmasının gelişimdeki çok büyük yere sahip olduğunu belirtmişti.

Einstein'ın babası, Einstein henüz 5 yaşındayken ona bir cep pusulası verdi. Pusulayı inceleyip, iğneyi belirli bir yönde yönlendiren şeyin ne olduğunu merak etti. Ve resmen Einstein'ın bilime olan hayranlığı babasının verdiği cep pusulası sayesinde başladı.

Albert Einstein'ın en sevdiği bilim insanı Galileo Galilei idi.

Einstein, normla bir çocukluk geçirdi. 1884 yılında eğitimi için özel dersler ve 1885 yılında 5 yaşındayken keman dersleri aldı. Piyona ve keman çalabilen Einstein'in en sevdiği besteciler ise Mozart, Vivaldi ve Bach'tı. Kuş gözlemciliğinden çok hoşlanırdı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN