Arama

'John'daş 'Bass'ın

ABD’li papaz Craig Brunson, İzmir’de FETÖ’den tutuklandı. Son olarak Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan Metin Topuz hapsi boyladı. Ancak Türkiye’deki görevi sona eren Büyükelçi John Bass, buna fena kızdı. Kendi seçtiği gazetecilere açıklama yaptı. Teröristleri eleştirmek yerine bağımsız Türk yargısına çattı...

’John’daş ’Bass’ın
Yayınlanma Tarihi: 7.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.10.2017 10:13

Türkiye, FETÖ'ye yönelik dört bir yanda operasyon başlattı. Ortaya çıkan bilgiler FETÖ ile üst aklın arasındaki bağı kanıtladı. ABD ile FETÖ arasında ise inanılmaz bir trafik vardı. İzmir Diriliş Kilisesi'nin papazı Andrew Craig Brunson, FETÖ'den tutuklandı. Başkan Trump başta olmak üzere ABD yönetimi, papaz için tüm imkanlarını kullandı. Şimdi de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan Metin Topuz adlı Türk, FETÖ'den gözaltına alınıp hapsi boyladı. Topuz'un, özellikle 17-25 Aralık sürecinden önce başta firari Zekeriya Öz olmak üzere FETÖ'cü hainlerle temas halinde olduğu saptandı. Ancak Topuz'un tutuklanması ABD'nin canını sıktı!

RAHATSIZLIK DUYUYORMUŞ

Görev süresi dolan ABD Büyükelçisi John Bass, dün bir grup basın mensubunun karşısına çıktı. Ülkesinin FETÖ'deki rolünü sorgulamak yerine Türkiye'ye çattı. "Türk Hükümeti'nde bazılarının bu davanın mahkemede takip edilmesi yerine yargılamanın basın organları aracılığıyla yapılmasını tercih etmiş olmalarından derin bir rahatsızlık duyuyorum. Bu bana adalet değil daha çok intikam peşinde olmak gibi geliyor. Hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokratik normlara bağlılık bildirmiş ülkelerimizde bu ikisi arasında büyük fark vardır" ifadelerini kullandı. Bununla da kalmayan Bass, "ciddi" medya organlarının temsilcileriyle buluşmayı istediğini de anlattı. "Bağımsız gazetecilerin; güçlü ve özgür medyanın canlı bir demokratik toplumun temelini oluşturduğuna inanıyorum" diyerek akıllara durgunluk veren açıklamalar yaptı. Hukuktan bahseden Bass'ın "medyatik" tavrı hiç unutulmadı. Bass, saldırıya uğrayan Doğan Medya'ya 'Geçmiş olsun' ziyareti yapmıştı. Ancak aynı Bass, 15 Temmuz'da hainlerin saldırısına uğrayan Turkuvaz Medya'yı ise ziyaret etmemişti. Hatta geçmiş olsun dileklerini bile iletmemişti.

SABAH YAZARINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Türkiye'ye gazetecilik dersi vermeye kalkışan Bass'tan skandal bir karar geldi. Bass, Sabah gazetesinin manşetinde FETÖ'cü Metin Topuz'la ilgili haberi görünce fena halde gerildi. Dünkü toplantıya davetli olan Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın akretidasyonu iptal edildi. Kaplan Twitter'dan şu bilgileri verdi: "Büyükelçilik sözcüsü tarafından arandım. Kendisi bana gazetenin manşetinden dolayı davetin iptal edildiğini söyledi."


2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN