Arama

ABD Büyükelçiliğine sert kınama

Sabah Gazetesi'nin manşetinden sonra yazarımız Hilal Kaplan'ın ABD Büyükelçisi John Bass'in veda yemeği davetinin iptaline tepkiler sürüyor. Sık sık basın özgürlüğü konusunda Türkiye'yi suçlayan ABD Büyükelçisi'nin bu tavrı Medya Derneği tarafından da sert şekilde kınandı.

ABD Büyükelçiliğine sert kınama
Yayınlanma Tarihi: 6.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 06.10.2017 15:40

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN İKİ YÜZLÜ TAVIR

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ABD Büyükelçisi John Bass tarafından veda yemeğine davet edilmiş, fakat Sabah gazetesinde yayımlanan bir haber nedeniyle büyükelçilik sözcüsü tarafından aranarak davet iptal edilmiştir.

Büyükelçiliğin bu davranışı başta John Bass olmak üzere elçilik yetkililerinin basın özgürlükleri konusundaki ikiyüzlü bir tavır içerisinde olduğunu göstermiştir.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORLAR

Davetin böylesine saçma bir bahane öne sürülerek iptal edilmesi demokrasiyle, evrensel değerlerle bağdaşmamaktadır. Çirkin bir sansür girişimidir. Kabul edilemez bir akreditasyon uygulamasıdır. Gerçeklerin ortaya çıkarılmasını engellemeye, basını susturmaya çalışmaktır.

Büyükelçilik tarafından sergilenen bu yaklaşım, aynı zamanda ABD'nin Türkiye'deki temsilcilerinin medya ile iletişim konusunda yapmış oldukları ciddi bir hatadır. ABD Büyükelçiliğini komik duruma düşüren bir beceriksizlik örneğidir.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ASLINDA KENDİSİNİ CEZALANDIRMIŞTIR

Yazarı olduğu gazete tarafından gerçekleştirilen araştırmacı gazetecilik faaliyetleri nedeniyle bir gazeteciyi ve kurumunu cezalandırabileceğini zanneden ABD Büyükelçiliği kendisini cezalandırmaktan öteye gidememiştir.

Medya Derneği olarak yönetim kurulu üyemiz Hilal Kaplan'a yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. ABD Büyükelçiliği'ni medya ile ilişkiler konusunda daha demokratik, şeffaf ve dengeli bir politika izlemeye davet ediyoruz.

Üyelerimize yönelik bu saygısızca tutum, 'uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve değerini azaltmaktadır.'

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN