Arama

Türkiye'nin tatil için tercih edilebilecek 7 kayak rotası

Ülkemiz, dağ ve kış turizmi bakımından oldukça zengin kaynaklara sahip. Doğaseverlere yaz mevsiminde zengin turizm olanağı sunan Türkiye, kış döneminde de kayak merkezleri ve termal tesisleriyle bu imkanların devamını sağlıyor. Dünyanın önemli turizm destinasyonları arasında yer alan ülkemiz, geçen yıl 40 milyonu aşkın turisti ağırladı. Turistler ve yerli ziyaretçiler, ülkenin çeşitli bölgelerindeki kayak merkezlerinde karın tadını çıkarırken, kaplıcalarda da sıcak suyun keyfini yaşıyor. İşte Türkiye'nin tatil için tercih edilebilecek 7 kayak rotası...

  • 1
  • 14
Uludağ, Bursa
Uludağ, Bursa

Uludağ, Bursa ili sınırları içinde, 2 bin 543 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezidir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında Keşiş Dağı olarak anılmıştır. Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır. Kuzeybatı-Güneydoğu doğrultusunda uzanan Uludağ'ın uzunluğu 40 km'yi bulur. Genişliği ise 15-20 km'dir.

Seyahat tutkunuzu perçinleyen yolculuk kitapları

Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Flora ve faunasının zenginliği ile 1961 yılında milli park ilan edilen Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında kampçılık, dağ yürüyüşü ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlar.

Uludağ kayak merkezi Alp ve Kuzey disiplini ile "tur kayağı" ve "helikopterli kayak" uygulamaları bakımından uygun coğrafya şartlarına sahiptir. Kayak dışında snowboard, big foot, buz pateni, kar motosikleti aktiviteleri yapılabilir.

  • 3
  • 14
Kartalkaya, Bolu
Kartalkaya, Bolu

Ülkemiz genelinde yeşil doğası, gölleri, dağları ve yaylaları ile ünlü olan Bolu, özellikle kış turizminde de önemli bir yere sahip. Bunun bir örneğini de Kartalkaya kayak merkezi teşkil eder.

Kartalkaya, Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Bolu il merkezinin 38 km. güneydoğusunda, Köroğlu Dağı turizm alanı içerisinde yer alır. Kayak alanı 1850–2200 m. yükseklik kuşağı üzerinde bulunur.

Gezi edebiyatı nedir? İlk seyahat kitapları ne zaman yazıldı?

Yöre, yarı ılıman bir iklime sahiptir. Kartalkaya Kayak Merkezi ve çevresi orman örtüleri ile kaplıdır. Alp kayağı, kayaklı koşu ve tur kayağı için uygun koşullara sahiptir. Yılın 4 ayı (15 Aralık-15 Nisan) kayak yapmak mümkündür. Ortalama 250 cm. kar kalınlığı vardır.

  • 5
  • 14
Palandöken, Erzurum
Palandöken, Erzurum

Doğal çevre özellikleri kış turizmi hareketleri bakımından, Türkiye'nin birinci derecede önemli kayak alanlarına ve 3 bin 185 m zirveye sahip olan Palandöken Dağları, Erzurum ilinin güneyinde yer alır. Yaklaşık 70 km uzunlukta, 30 km genişlikte bir alanı kaplar. Dağların yükseltileri tabanda iki bin metreden başlayarak 3 bin 176 metreye kadar çıkar.

Palandöken Dağları'nın en yüksek noktasını oluşturan Büyük Ejder Tepesi 3 bin 176 m, Küçük Ejder Tepesi ise 3 bin 95 m ile Erzurum şehir merkezinin güneyinde ve Hınıs Boğazı kayak alanı güney sınırında yükselir.

Türk dizilerinin köprü kurduğu ülkeler

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN