Arama

Sosyal medyayı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Sosyal medya çoğu insan için hayatının odak noktalarından birisi. Bu uygulamalara üye olurken girdiğimiz bilgiler, düzenli olarak yaptığımız paylaşımlar aslında zannettiğimizden daha önemli. Yapılan araştırmalara göre Facebook, Instagram gibi sosyal medya uygulamalarında neredeyse günün büyük bir kısmını harcıyoruz. Peki, güvenliğiniz için sosyal medyada hangi bilgileri kesinlikle paylaşmamanız gerekiyor? Sosyal medyada güvenlik nasıl sağlanır?

  • 3
  • 17
İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMASI NASIL KULLANILIR?
İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMASI NASIL KULLANILIR?

İki faktörlü kimlik doğrulaması, bir güvenlik özelliğidir. İki faktörlü kimlik doğrulamasını kurduysanız, birisi tanınmayan bir cihazdan uygulamaya her erişmeye çalıştığında sizden özel bir giriş kodu girmeniz veya bu girişi onaylamanız istenir.

İki Faktörlü Güvenlik doğrulaması nasıl yapılır?

İnstagram: Ayarlar kısmında bulunan 'Gizlilik ve Güvenlik' sekmesine girin. Burada bulunan 'İki Faktörlü Kimlik Doğrulama' seçeneğine tıkladığınız zaman önünüze SMS ya da uygulama şeklinde seçenek gelecektir.

Google: Google'da her oturum açışınızda şifrenizi her zaman olduğu gibi girersiniz. İkinci adım, kısa mesaj, sesli çağrı veya mobil uygulamamız aracılığıyla telefonunuza bir kod gönderilecek. Bir Güvenlik Anahtarınız varsa bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına onu takabilirsiniz.

Twitter: 'Ayarlar ve Gizlilik' kısmında bulunan güvenlik sekmesindeki 'Giriş Onayı' seçeneğini etkinleştirin.

Facebook: 'Ayarlar ve Gizlilik' kısmında bulunan Güvenlik sekmesindeki 'Giriş Onayı' seçeneğini etkinleştirin. Ardından iki faktörlü kimlik doğrulaması kullan kısmına inin ve Düzenle'ye tıklayın. Eklemek istediğiniz kimlik doğrulama yöntemini seçin ve ekrandaki talimatları izleyin. Son olarak, kimlik doğrulama yöntemini seçip açtıktan sonra etkinleştire tıklayın.

  • 4
  • 17
FOTOĞRAF PAYLAŞIRKEN DİKKATLİ OLUN
FOTOĞRAF PAYLAŞIRKEN DİKKATLİ OLUN

Kullanıcılar çoğu zaman sosyal medyayı depo amaçlı kullanıyor. Kötü niyetli insanların özel bilgilerinize ulaşmaması için sosyal medyaya kişisel fotoğraflarınızı aktarmaktan kaçının. Özellikle bu konuda çocuklarınızı bilinçlendirin, 13 yaşın altındaki çocuğunuzun sosyal medya kullanmasına izin vermeyin.

  • 5
  • 17
HER ERİŞİM İZNİNE ONAY VERMEYİN
HER ERİŞİM İZNİNE ONAY VERMEYİN

Sosyal medya hesaplarıyla başka sitelere üye olmak oldukça popüler ve kolay. Facebook, Twitter ve Google+ gibi kişisel hesaplarınızı kullanarak, daha önce giriş yapmadığınız bir siteye saniyeler içinde kayıt olabiliyorsunuz.

Mobil uygulamaların çoğu yükleme sırasında kişisel bilgileriniz, telefon rehberine ve sosyal ağlara erişim konusunda izin istiyor. Bu izinlere asla izin vermeyin.

  • 6
  • 17
KULLANMADIĞINIZ HESAPLARI KAPATIN
KULLANMADIĞINIZ HESAPLARI KAPATIN

Bazı sosyal medya hesaplarınızı aktif olarak kullanmıyor olsanız bile şifresi diğer hesaplarınızla aynı olabilir. Ya da güvenlik sorularınızla ilgili bilgiler yer alabilir. Bu yüzden kullanmadığınız hesaplarınızı silmeniz güvenliğinizi artıracaktır.

  • 7
  • 17
PAROLANIZ KEDİNİZİN ADI OLMASIN
PAROLANIZ KEDİNİZİN ADI OLMASIN

Sözcükler, sayılar, büyük küçük harfleri kullanarak şifrenizi oluşturun. Kişisel bilgileriniz, adınız, doğum yılınız ya da ardışık sayıları kullanmaktan kaçının.

Muhakkak sosyal medya hesaplarınızı telefon numaralarınızla ilişkilendirin ve tanımlayın.

Çoğu insan genellikle isim 12345 gibi şifreler kullanırlar. Bunun yerine karışık dizilimler kullanın.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN