Arama

  • Anasayfa
  • Galeri
  • Yaşam
  • Karia yolu etapları... Karia yürüyüş yolunu kaybolmadan nasıl bitirebilirsiniz?

Karia yolu etapları... Karia yürüyüş yolunu kaybolmadan nasıl bitirebilirsiniz?

850 kilometrelik patika yollarıyla turizm çeşitliliği sunan Karia Yolu'nu her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. Aydın'ın Çine ilçesinden başlayıp Muğla'daki tüm yarımadaları içine alan güzergahta yürüyüş yapan doğaseverler, geçmişten günümüze uzanan kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir yolculuğa çıkıyor. Peki, 46 etaptan oluşan güzergahta yolunuzu kaybetmeden nasıl ilerleyebilirsiniz? Nerelerde yürüyüş yapabilirsiniz? Bölgede görmeye değer neler var? Sizler için Karia yolculuğu ile ilgili bilgileri derledik.

Adını 3 bin yıllık antik kentten alan, 46 etabı ve 800 kilometrelik patika yollarıyla turizm çeşitliliği sunan Karia Yolu'nu her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor. Aydın'ın Çine ilçesinden başlayıp Muğla'daki tüm yarımadaları içine alan güzergahta yürüyüş yapan doğaseverler, bisikletle kanoya binip ormanlık alanlarda kurdukları çadırlarda dinlenmenin ve gün batımını izlemenin keyfini yaşıyor.

  • 3
  • 18
KARIA NEREDE?
KARIA NEREDE?

Karia Yolu, Muğla ve Aydın illerini kapsayan Türkiye'nin en uzun mesafeli trekking rotasıdır. Türkiye'nin güneybatısında Büyük Menderes Nehri ile Dalaman Çayı arasında kalan bölge M.Ö. 2 bin yılın sonlarından itibaren Karia olarak bilinir. İsmini antik çağda bu bölgede yaşamış Karia medeniyetinden alan yürüyüş rotası kendine özgü mimarisi ile çok sayıdaki köyden, el değmemiş koylardan, zeytin ve badem ağaçları ile dolu tepelerden ve irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden geçer.

Uluslararası standartlara göre işaretli ve levhalandırılmış olan Karia Yolu bağımsız ve acenta ile gelmek isteyenler için hazır bulunuyor. Likya ve diğer çağdaş kıyı medeniyetleri gibi Karia kalıntıları Akdeniz ve Ege denizi boyunca hem bazı Yunan adalarında hem de bölgenin dağlık iç kısımlarında görülür. Köy hayatı hala bağcılık, zeytin ve balıkçılığa dayanır.

  • 5
  • 18
DOĞAYLA BAŞ BAŞA
DOĞAYLA BAŞ BAŞA

Aydın'ın Çine ilçesinden başlayıp Muğla'daki tüm yarımadaları içine alan güzergahtaki yürüyüş yolu, kendine özgü mimarisi ile çok sayıdaki köyden, el değmemiş koylardan, irili ufaklı tepelerden ve yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden oluşması dolayısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Güzergahı gezenler, Bafa Gölü'nde kuş çeşitliğini ve antik kentleri, Yatağan'da ören yerlerini, Muğla'da tarihi evleri görüyor. Gökova Körfezi kıyısında yürüyüş, bisiklet, kano, sörf yapıp çadırda dinlenen yürüyüşçüler, Marmaris ve Datça'da ise doğayla baş başa kalmanın keyfini yaşıyor.

Bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri Bodrum (Antik Halikarnassos). Bodrum şimdilerde Sualtı Müzesi olarak kullanılan St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa edilen kalesiyle ünlü bir *destinasyon. Bodrum'da ayrıca antik dünyanın yedi harikasından biri olan Pers Satrabı Mausolos'un mezarı bulunmaktadır.

*Destinasyon, turizm faaliyetlerinin temel kaynaklarını bünyesinde barındıran, bu faaliyetlerin gerçekleştiği, turistik mal ve hizmetler ile tüketici deneyimlerinin bütünleşik bir sunumun sağlandığı ana zemindir.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN