Arama

Sezai Karakoç'un İnsanlığın Dirilişi kitabından alıntılar

Okurken düşündüren, insanı araştırmaya ve sorgulamaya yönlendiren Sezai Karakoç, yaşayan en büyük edebiyatçılarımızdan. İnsanlığın ve medeniyetlerin büyük bunalımlarının kaynakları ve sonuçlarını ele aldığı İnsanlığın Dirilişi kitabında şöyle sesleniyor bizlere: "Peygamber izi, biz insanlığa tükenmezlik yolunu gösterdiği halde, neden tükenme yolunu seçtik?" Kendini 'diriliş eri' olarak adlandıran Karakoç, insanlığın dirilişinin Orta Doğu'nun dirilişiyle doğru, Avrupa'nın dirilişiyle ters orantılı olduğunu söyler. Sizler için İnsanlığın Dirilişi kitabından alıntıları derledik.

İnsanoğlu kendini zaman zaman ortaya çıkan bahanelerle aldatmaktan hoşlanmaktadır.

Sezai Karakoç'un şiirlerinde kullandığı kelimeler

Ölüme dikkatini yitirmiş bir uygarlık içindeyiz. Ölümün yeter bir vaiz olduğunu unutmuş bir uygarlık.

Sezai Karakoç Necip Fazıl'la nasıl tanıştı?

Eski medeniyetler, bir kenara bırakılamaz. İnsan ruhunun tarihi gibidirler.

Sezai Karakoç'un kaleminden "İslam"

Medeniyetin uzağı görme, duyma ve yakalama gücü olan şairler ve düşünürler toplumun veya insanlığın mutluluğunu kitleden daha önce sezdikleri gibi gelmekte olan yıkıntı ve düşüşlerin titreşimlerini de vaktinden önce kaydederler.

Sezai Karakoç'un mutlaka okunması gereken kitapları

İnsanlık tekrar bu medeniyet muhasebesini yapmak ve peygamberlerin yolu olan hakikat medeniyetine dönerek yenilenmek, tazelenmek, yeni bir ruh ve hayat kazanmak, dirilmek zorundadır; insanlığın ruhu bu yeniden doğuşa gebedir.

Çağların yankısı: Şiir

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN