Arama

Nuri Pakdil'in kaleminden 20 alıntı ile Bağlanma

Kudüs aşığı, 'Yedi Güzel Adam'ın ağabeyi, edebiyatımızın aydın şairi Nuri Pakdil, yazdığı eserlerle okuyucularının ufkunu açtı. Kaleme aldığı eserinin konusunu, peygamber eksenli bir dostluk çizgisi ve bağlanma üzerine kurdu. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan eylem ve dostluk kuramamaya dikkat çekti. "Bağlanma insanlığa girmek demektir" diyen Nuri Pakdil'in Bağlanma kitabından 20 alıntıyı sizler için derledik.

İnsanın bazen kendini yalnız duyumsaması, bu yalnızlığından korkması, kendi kendine üşümesi olur ya; işte o zaman, yanına gitmesini, varıp görmesini dilediği biri olur ya; o biri o olurdu: Ulu ağaç gibi.

Nuri Pakdil kimdir?

İnsanlar tümcelerle yaklaşırlar birbirlerine: Sonra uzatırlar ellerini tutunmak için.

'Yedi Güzel Adam'ın ağabeyi Nuri Pakdil'in hayatına
dair bilgileri izlemek için tıklayın.

Hep birlikte oluşumuzda bir 'tutanak' tutulduğunu, yeryüzünün yeni bir yorumunun yapıldığını anlar gibi oluyordum: 'Kavga' derdi, 'daha iyi büyür gecede' derdi, 'Gece derin. Gece büyük. Doğum olur gecelerde.'

Nuri Pakdil'in her kütüphanede olması gereken 15 eseri

Yargılıyız acı çekmeye. Acının her şeye egemen olduğu bir çağda yaşıyoruz: En çok insan öldürülen bir çağ çünkü bu.

İnsan, iç dünyasını bakımlı tuttuğu oranda algılayabiliyor yaratılışındaki bilgeliği. Bu noktada belirebiliyor insanın sanatçı yanı, gizli yanı. Çok karmaşık bir yapı insanoğlu. Konumuz sürekli insan olunca, 'bir gizli yanımız' devinimleşiyor kendiliğinden.

Nuri Pakdil için Kudüs'ün önemi

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN