Arama

Dünyaca ünlü şarkıcı Müslüman oldu!

Sinead O’Connor, bundan 30 yıl önce müzik dünyasına “Nothing Compares 2 U” adlı şarkı ile girmiş, o tarihten sonra daima konuşulan bir isim olmuştu. Zirvede olduğu günlerde layık görüldüğü Grammy ödülünü reddetmesi ile hafızalara kazınmış, politik kimliğini sanatı ile harmanlayarak ABD ve savaş karşıtı bir çizgide ilerlemişti. Geçtiğimiz yıl intihara meylinden bahseden bir video yayınlayan ünlü şarkıcı, aradığı huzuru İslam’da buldu. Müslüman olduğunu ve ismini “Şüheda” olarak değiştirdiğini açıklayan O’Connor, “Müslüman olmaktan gurur duyduğumu açıklamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü şarkıcı Müslüman oldu!
Yayınlanma Tarihi: 26.10.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 26.10.2018 11:57

İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda dünya müzik piyasasına "Nothing Compares" adlı şarkısı ile damgasını vurmuştu. Geçtiğimiz gün Müslüman olduğunu ve ismini "Şüheda" olarak değiştirdiğini duyurdu.

"Müslüman olmaktan gurur duyduğumu açıklamak istiyorum" ifadelerini kullanan O'Cannor, İslam'a geçme sebebiyle ilgili oldukça çarpıcı mesajlar verdi.

Ünlü şarkıcı, "Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal metinler, diğer kutsal metinleri gereksiz kılan İslam'a götürür" şeklinde konuştu.

TAKİPÇİLERİNE EZAN OKUDU

İrlanda asıllı ABD'li ünlü şarkıcı Sinead O'Connor, Twitter hesabından tesettürlü bir fotoğrafını paylaşarak Müslüman olduğunu duyurdu.

51 yaşındaki O'Connor İslam ile şereflenmesine dair çarpıcı mesajlar verdi. Yeni ismini "Şüheda Davitt" olarak duyuran O'Connor, Twitter'daki takipçilerine ezan okuduğu bir video da yayınladı.

Ünlü şarkıcının Müslüman olma anı kameralara böyle yansıdı:


"CAHİLLERDEN OLMAKTAN ALLAH'A SIĞINIRIM"

Sanatçının, profil resmini bir spor giyim firmasının reklam sloganı "Yalnızca yap" anlamına gelen bir ibare ve üzerine "Hicap giy" ifadelerinin yer aldığı bir grafik-metin düzenlemesiyle değiştirdiği görüldü.

Davitt'in başörtülü bir fotoğrafını paylaşarak altına "Mutlu" notunu paylaşması da dikkat çekti.

Şüheda Davitt, Bakara Suresi'nde Musa aleyhisselamdan aktarılan "Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım" mealindeki ayeti paylaştı.

SINEAD O'CONNOR KİMDİR?

ABD'nin Indiana eyaletinde dünyaya gelen Sinead O'Connor, 8 Aralık 1966'da doğdu. 1983'te babasının desteğiyle girdiği Newtown adlı okulda, müziğe ağırlık verdi ve bir deneme albümü çıkardı.

Ardından Ton Ton Macoute adlı grubuyla sahneye çıkmaya başladı. John Reynolds ile evlenen O'Conner, Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yaptı.

ABD İŞGALLERİNE KARŞI ÇIKTI

1990 yılında, Prince'in sözlerini yazdığı "Nothing Compares 2 U" adlı şarkıyla zirveye çıkan O'Conner, 1991'de layık görüldüğü Grammy Ödülü'nü reddetmesiyle hafızalara kazındı.

Politik kimliğini sanatıyla birlikte ön plana çıkaran sanatçı, ABD ve savaş karşıtı bir çizgide ilerledi.

O'Conner 1992 yılında, Katolik kiliselerindeki cinsel tacizlere sessiz kalmasını protesto etmek için, Papa II. Jean Paul'ün bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmış ve bu olay, günlerce dünya kamuoyunda konuşulmuştu.

Sinead O'Connor, 1990'lı yıllarda Katolikliği seçerek Magda Davitt adını almıştı.

GEÇTİĞİMİZ YIL İNTİHARIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ

Sinead O'Connor, geçtiğimiz yıl kendi Facebook sayfasından hayranlarını telaşlandıracak bir video yayınlamıştı. Videoda yalnızlığından ve intihara meylinden bahsetmişti. O'Connor, aradığı huzuru İslam'da buldu.

2000'li yıllardan bu yana depresyon ve stres bozukluğu ile başa çıkmaya çalışan O'Connor, 12 dakikalık videoda gözyaşları içinde şu sözleri söylemişti:

"New Jersey'de bir yerde, bir motelde yalnızım, intihara çok yakınım.

Hayatımda doktorum, dünyanın en tatlı adamı olan ve bana onun kahramanı olduğumu söyleyen psikiyatristimden başka hiç ama hiç kimse yok. Bu beni şu anda hayatta tutan tek şey ve bu çok komik.

Herkesin bunun nasıl bir durum olduğunu bilmesini istiyorum, işte bu yüzden bu videoyu çekiyorum. Akli hastalıklar, tıpkı uyuşturucular gibi sizin kim olduğunuza bakmaz, aynı şekilde bunun daha da kötüsü hastalığın belirtileri de sizin kim olduğunuzu takmaz.

Birden bire sizi seviyor, sizinle ilgileniyor olması gereken insanlar size kötü davranıyor. Bir cadı avı gibi."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN