Arama

İşte kilo vermenin altın kuralı...

Her dönem farklı diyet programları ortaya çıkıyor. Fakat kimse bu diyetlerin sağlığa zararlı olup olmadığını ya da kilo verdirip verdirmediğini sorgulamıyor. Halbuki başarısız diyet programları uygulamak yerine hayatınızda yapacağınız ufak değişikliklerle beslenme alışkanlığınızı değiştirebilir, böylelikle zayıflama gibi bir hedefiniz varsa sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz. İşte diyetisyenlerden altın değerinde tüyolar…

İşte kilo vermenin altın kuralı...
Yayınlanma Tarihi: 7.9.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.09.2018 17:12

KAHVALTIDA MUTLAKA YUMURTA YİYİN

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda yumurta yemek, daha uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Böylelikle gün içerisinde daha az kalori almış oluyorsunuz. Hem kilo vermenize yardımcı oluyor hem de vücut yağ oranınızın azalmasını sağlıyor. Eğer yumurta yemeyi sevmiyorsanız kahvaltıda başka bir kaliteli protein kaynağını tüketebilirsiniz.

GÜN İÇİNDE ACIKTIĞINIZ ANLAR İÇİN SAĞLIKLI ARA ÖĞÜNLER TAŞIYIN

Yoğun ve stresli bir hayatınız varsa çoğu zaman acıktığınızda yemek istemediğiniz yemekleri yemek zorunda kalır sağlıklı yiyecekleri bulmak için zaman bulamazsınız. Bu nedenle bu öğünleri sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için yanınızda sağlıklı yemekler ya da atıştırmalıklar taşıyın.

ÖZELLİKLE ÖĞÜNLERDEN ÖNCE BOL BOL SU İÇİN

Su içmenin sağlığa yararları saymakla bitmez, ki bilim adamları da normal bir bireyin günde 2 – 2.5 litre su içmesi gerektiğini söylüyor. Gün içerisinde aşırıya kaçmadan vücudunuza alacağınız su miktarını artırırsanız, metabolizmanızı %24 ile 30 arasında hızlandırmış olursunuz. Bu da kalori yakımına yardımcı olur. Ayrıca öğünlerden yarım saat önce ortalama yarım litre su içmek de diyetyapanların daha az kalori almasını sağlıyor.

DAHA SIK LİFLİ GIDALAR TÜKETİN

Lifli gıdaların tok tuttuğu bilinen bir gerçek. Ayrıca lifli gıdalar tüketerek aldığınız kalori miktarını da büyük miktarda düşürebilirsiniz. Uzun vadede ise kilonuzu kontrol etmenizi sağlar. Ancak lifli gıdaları birlikte tüketeceğiniz yiyeceği de iyi seçmelisiniz. Çözünebilen ve çözünemeyen lifler olarak ikiye ayrılırlar. Çözünemeyen lifler genellikle kabızlık gibi problemlere çözüm olurlar.

DAHA FAZLA PROTEİN TÜKETİN

Kilo vermek için zayıflama yöntemleri arasında protein tüketimi oldukça önemlidir. Yüksek proteinli bir diyet yemeği metabolizmanızı hızlandırır. Günlük öğünlerinizin yüzde 25'inin proteinden oluşması yeme isteğini azaltır ve geceleri atıştırma isteğini büyük oranda düşürür. Diyetinize protein ekleyerek daha kolay kilo kaybedebilirsiniz.

BAHARATLI YİYECEKLER TÜKETİN

Acı biberin içerdiği kapsaisin maddesi metabolizmanızı hızlandırır ve iştahınızı azaltır. Ancak fazla tüketim sonucu vücut bu maddeye karşı tolerans geliştirebilir. Bu nedenle aşırıya kaçmadan baharatlı yiyecekler tüketmek metabolizma açısından oldukça faydalıdır.

ŞEKERİ TAMAMEN BIRAKIN

Şeker ve tatlandırıcılar günümüzde kilo aldıran en önemli etken maddeler arasında yer alıyor. Ayrıca diyabet, kalp rahatsızlıkları ve diğer birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. Doğal olmayan tüm şekerli ürünleri bırakın. Çayınıza ve kahvenize atmayın. Hatta sağlıklı diye satılan diyet ürünlerin içeriğini mutlaka kontrol edin.

YEŞİL ÇAY İÇİN

Kahve gibi yeşil çayın da birçok faydası var, bunlardan ilki kilo kaybına yardımcı olması. Az miktarda kafein içeren yeşil çay yağ yakımını arttırmaya yardımcı oluyor. Ancak yine de günlük 2-3 bardaktan fazla içilmemesi öneriliyor.

YAVAŞ ÇİĞNEYİN

Birçok insan yiyecekleri neredeyse çiğnemeden yutuyor bu da büyük sindirim problemlerine yol açıyor. Kilo vermenin en büyük sebeplerinden biri hızlı yemek. Bu nedenle yavaş yemeğe alışmalısınız. Yavaş yemek hem daha az kalori almanıza hem de sindirim sisteminizi hızlandırmanıza yardımcı olacaktır. Hem yavaş hem de daha fazla çiğnemek kilo kaybınıza büyük oranda yardımcı olacaktır.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN