Arama

Bir kere yemek bile yetiyor!

Kudret narı keskin tadından ve acılığından dolayı çiğ olarak tüketilemeyen sebzeler arasındadır. Kudret narının sağlık açısından olan faydaları oldukça fazladır. Özellikle bu sebepten dolayı kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını bilmek gerekir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanmak isteyenlere işte kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı…

Bir kere yemek bile yetiyor!
Yayınlanma Tarihi: 7.9.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.09.2018 17:04

'KARELA' OLARAK BİLİNİYOR

Hindistan'da karela olarak bilinen, kudret narı dünyanın dört bir yanındaki tropikal ve alt tropikal bölgelerde bulunur. Kudret narı çeşitli kabak ve su kabakları içeren kabak ailesine veya kabak ailesine aittir. Kudret narının sindirim sistemi hastalıkları ve dolaşım sistemi hastalıklarına birçok yararı olduğu bilinmektedir.

NASIL YENİLİR?

Sağlığımıza bu kadar faydalı olan kudret narının nasıl yendiğini de bilmek gerekmektedir. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabı oldukça basittir. Kudret narının faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için lı pişirme tekniklerini denemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Kudret narını kızartma veya marmelat olarak tüketmek sağlık açsından herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Kudret narı nasıl yenir sorusunun cevabını arayanlara işte Kudret narı nasıl yenir?

İÇİNDEKİ ACIMSI SIVIYI AZALTMAK İÇİN…

Kudret narının içeriğinde acımsı bir sıvı barındırır. Bu acıyı azaltmak adına kudret narını pişirirken bazı sebzelerle birleşim oluşturmanız, yemeğin acısını azaltmaya yardımcı olacaktır. Soğan, patates ve domates gibi sebzelerle kudret narını pişirebilirsiniz. Kudret narını pişirmeye başlamadan önce aşağıda vermiş olduğumuz kudret narı nasıl yenir sorusuna cevap niteliğinde olan kudret narı pişirme tekniklerine göz atabilirsiniz.

Kudret narını ilk olarak dilimlere ayırın. 1 tas suyun içerisine 3 çorba kaşığı tuz atın. Tuzlu suyun içerisinde dilimlemiş olduğunuz kudret narı dilimlerini 15 dk boyunca bekletin. Daha sonra tuzlu sudan çıkartıp iyice yıkayın. Yıkadıktan sonra kudret narı dilimlerini elinizle sıkın.

KUDRET NARI MACUNU TARİFİ

Kudret narlarını güzelce yıkayın.

2 gün kurumaya bırakın.

Sonra ellerinizde parçalayıp kavanoza alın

2 gün daha dolapta bekletin

Her gün ağzını açıp kavanozun gazını alın.

Sonrasında da kevgirden geçirip zeytinyağı ekleyin

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN