Arama

  • Anasayfa
  • İslam
  • Mevlid Kandili duası! Mevlid Kandili'nde okunacak dualar...

Mevlid Kandili duası! Mevlid Kandili'nde okunacak dualar...

Bu gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili, sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümüdür. Kainattaki en büyük hadise, Yüce Allah'ın habibim dediği Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifleridir. Rebiülevvel ayının on ikinci gününe denk gelen Mevlid Kandili gecesi yine dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Bugünü en verimli şekilde değerlendirmek için Mevlid Kandili duasını okuyabilir, tesbih ve zikir çekebilirsiniz. Peki, Mevlid Kandili duası nedir? Mevlid Kandilinde hangi dualar okunur? Mevlid Kandilini nasıl ihya etmek gerekir?

Mevlid Kandili duası! Mevlid Kandili’nde okunacak dualar...
Yayınlanma Tarihi: 28.10.2020 16:59:56 Güncelleme Tarihi: 28.10.2020 17:10

"İçinizden Allah'ın lütfuna ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar,
Allah'ı çokça zikredenler için hiç şüphe yok ki, Allah'ın Resûlünde güzel bir örneklik vardır."

(Ahzâb, 33/21)

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Mevlid gecesini kutlamak da aslında alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberi anarak ferahlamaktır. Peygamber Efendimiz, bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. Bu mübârek geceler, rabbimize duâ ve niyazda bulunma zamanlarıdır.

MEVLİD KANDİLİ DUASI!

Rebiülevvel ayının on ikinci gününe denk gelen Mevlid Kandili, bu gece idrak edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu ifade eden bu mübarek gece içinde bazı ibadetlerin yapılması tavsiye edilmiştir.

Ayet-i kerîmede buyrulur:

"(Ey Resûlüm!) De ki: Sizin duâ ve niyâzlarınız olmazsa, Rabbim size ne diye değer versin?.." (el-Furkân, 77)

Yine Rabbimizin verdiği nimetlere hamd ve şükür halinde bulunmayı unutmamalıdır. Nitekim hadis-i şerifte duânın kabul olmasının iki şartından birinin hamd diğerinin de salavat olduğu bildirilmiştir.

Bir defasında Resûl-i Ekrem Efendimiz, sahâbîlerden birinin Allâh'a hamd ve Rasûlü'ne salevât getirerek duâya başladığını gördüğünde, onu takdîr ederek:

"Ey namaz kılan zât! Duâ et, (duâna hamdele ve salvele ile başladığın müddetçe) duân kabûl olunur." buyurmuştur.

📌Euzu billahi mineşşeytanirracim,

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

MEVLİD KANDİLİ OKUNACAK DUALAR

📌Elhamdülillahi Rabbil Alemin…

Ey mahlûkatı yoktan vâreden, hata ve kusurlarımıza bakmaksızın biz kullarına mağfiret kapısını açan, zayıfların yardımcısı, günahların bağışlayıcısı, âlemlerin tek sahibi olan Yüce Allah'ım!

Bizleri en güzel biçimde yarattın, sayısız nimetlerinin içerisinde bulunuyoruz. Bu nimetlerin en büyüğü, bize ihsan ettiğin İslam, iman ve Kur'an'dır. Bizleri ebediyen bu lütuftan ayırma ya Rabbi!

Sana sonsuz şükürler olsun Ya Rab! Sen bütün mahlûkata merhametli, bilhassa mü'minlere lütufkârsın. İnanmış insanlar olarak bizler de Senin huzuruna geldik, sana yönelip ellerimizi açtık, yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyleyip bizleri huzurundan boş çevirme ya Rabbi!

Kıyamet gününün tek sahibi Sensin. Bize orada lütfunla, merhametinle, ebedi saadetin ve cennetinle ikram eyle ya Rabbi!

Yalnız Sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizlere ilahi rahmet hazinenden bol bol yardım ihsan eyleyip bizleri ibadetin, itaatin hayırlı ve nurlu yolundan ayırma ya Rabbi!

İman ve hidayet üzere devamlı olmayı, müttakîlerin yolundan gitmeyi, şu kısacık dünya hayatımızı iffetimiz, şerefimiz ve haysiyetimizle geçirmeyi nasib eyle ya Rabbi!

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN