Arama

  • Anasayfa
  • Gündem
  • "Milletimizin bin yıldır bu topraklarda tutunması Malazgirt ruhu sayesindedir"

"Milletimizin bin yıldır bu topraklarda tutunması Malazgirt ruhu sayesindedir"

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, 26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, "İçeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya rağmen milletimizin neredeyse bin yıldır bu topraklarda tutunması Malazgirt ruhu sayesindedir" diyerek milli ve manevi değerlerin önemini vurguladı.

Milletimizin bin yıldır bu topraklarda tutunması Malazgirt ruhu sayesindedir
Yayınlanma Tarihi: 25.8.2018 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 25.08.2018 13:45

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkansızlıklar içinde olduğu anlarda dahi, milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 26 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Erdoğan, mesajında, Anadolu'nun ebedi vatan olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve istiklal mücadelesinin önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı ağustos ayının son haftasını, büyük bir gururla 'Zafer Haftası' olarak kutladıklarını belirterek, "Aziz milletimizin Malazgirt'te 1071'de başlattığı şanlı yürüyüş, karşılaşılan tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferlerin ardından, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

30 Ağustos'un, "Ya istiklal ya izmihlal" tercihiyle baş başa kalan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olduğunu vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, tarihi boyunca imkansızlıklar içinde olduğu anlarda dahi, milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkmış, varlığına kastedilmesine asla izin vermemiştir. Gerek 15 Temmuz gecesinde gösterilen kahramanlık, gerekse ekonomik ve siyasi bağımsızlığımıza yönelik saldırılar karşısında sergilenen birlik ve beraberlik, milletimizin kendi iradesine ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını sürdürmekte olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Zafer Haftası vesilesiyle, Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN