Arama

Şair Cahit Zarifoğlu kabri başında anıldı

Şair Cahit Zarifoğlu kabri başında anıldı
Yayınlanma Tarihi: 7.6.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.06.2017 23:47

Şair Cahit Zarifoğlu, vefatının 30. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Şairin ailesi ve Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen anma töreninde, Zarifoğlu için dua edildi ve çocuklar tarafından Kur'an-ı Kerim okundu


Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, 30 yıldır Cahit Zarifoğlu'nu kabri başında andıklarını, bu sene kaymakam düzeyinde katılım olduğunu söyledi.

Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğünün de 3 yıldır kendilerini yalnız bırakmadığına işaret eden Şirin, Küplüce'nin Cahit Zarifoğlu ile özdeşleştiğini dile getirdi.

Zarifoğlu'nun arkadaşı şair ve yazar Nurettin Durman birçok şair, yazar, gazeteci ve siyasetçiyle tanıştığını belirterek, "Çok dost kazandım, çok iyi insanla tanıştım, çok iyiliklerini muhabbetlerini gördüm. Çok samimi söylüyorum Cahit Bey'in havası ve tavrı bir başkaydı. Dükkana geldiği zaman, o kadar şiir yazmış o kadar kitapları olan bir insanın havası yoktu." diye konuştu.

Durman, Zarifoğlu'nun kimseye üstten bakmadığına vurgu yaparak, şairin bir ortam hoşuna gitmediğinde kimseyi kırmadan sessizce buradan ayrıldığından bahsetti.

30 senedir artan ilgi

Şairin oğlu Ahmet Zarifoğlu ise, ölümünün 30. yılında anılmanın çok az kişiye nasip olduğunu kaydetti. Babası vefat ettiğinde çocuk yaşta olduğunu aktaran Zarifoğlu, babasını, iyi bir okuru nasıl tanıyorsa öyle tanıdığını ifade etti. Ahmet Zarifoğlu, Cahit Zarifoğlu'nun oğlu olmaktan dolayı gurur duyduğuna vurgulayarak, babası hakkında hiç kimseden kötü bir şey duymadığını, babasına olan ilgi ve sevginin ise 30 senedir arttığını söyledi. Konuşmaların ardından yazar Asım Gültekin, Zarifoğlu'nun bir şiirini okudu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN