Arama

Fatih Kumkapı’da otel yandı

Fatih Kumkapı’da otel yandı
Yayınlanma Tarihi: 14.6.2017 13:13:05
İstanbul Fatih’te bir otelde yangın çıktı. Kumkapı’daki Skalion Otel’de meydana gelen yangında üç kişi hayatını kaybetti. Yangın sırasında üst katlarda mahsur kalan müşteriler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangına müdahale eden itfaiye ekipler, 6 katlı otelden 35 kişiyi tahliye etti. Yangının söndürülmesinin ardından katlarda yapılan aramada ise 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

Oteldeki yangının boyutları gündüz çekilen görüntülerle ortaya çıktı ve ihmal iddialarını doğruladı. Yangın merdiveni, can pazarı yaşandığı sırada kilitliydi. Yangının başladığı belirtilen lobinin harabeye döndüğü görüldü. Otelin yangın merdivenlerindeki asma kilitler de dikkat çekti.

Ayrıca yangın merdiveninin çıkış kapıları yandaki iş yerlerine açılıyor. Ve bu iş yerleri mesai saati dışında kapalıydı. İddialara göre, otelin lobisinde bulunan çay kazanı büyük bir gürültüyle patladı. Patlama ile otelin lobisi yanmaya başladı. Alevler kısa sürede lobiyi sardı ve otelin üst katları duman ile kaplandı. Yangının söndürülmesinin ardından katlarda yapılan aramada 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Fransa’da yaşayan gurbetçi Ş.C.(21) adlı kadın, Şili uyruklu S.J.(34) adlı erkek ile kimliği belirlenemeyen bir erkeğin cesetleri Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Otelden 35 kişinin tahliye edildiği öğrenildi. Otel çalışanlarından 3 kişi gözaltına alındı. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada oteldeki savcılık incelemesi tamamlandı. Çoğu yabancı uyruklu otel müşterileri bavullarını alıp, otelden ayrıldı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN