Arama

Şehit tümgenerale veda

Şehit tümgenerale veda
Yayınlanma Tarihi: 1.6.2017 17:41:00 Güncelleme Tarihi: 01.06.2017 19:22
Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın, Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden uğurlandı.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli katıldı.

Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın, Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Törende Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Org. Akar ve çok sayıda asker de hazır bulundu.

Aydoğan Aydın’ın cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

İkindi namazına müteakip düzenlenen törene, şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamide Çolak, eşi Nuray Aydın, oğulları 20 yaşındaki Berkay ile 11 yaşındaki Tuna’nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



MEHMET GÖRMEZ CENAZE NAMAZINI KILDIRDI
Şehidin cenaze namazı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından kıldırıldı.

Namazın ardından, şehitler kervanına bir büyük şehidi daha uğurladıklarını belirten Görmez, Tümgeneral Aydoğan Aydın ile diğer şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Şehit Aydın için helallik isteyen Görmez, şehidin yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

ŞEHİDİN NAAŞI CEBECİ ASKERİ MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLDİ
Şehidin naaşı daha sonra bir süre top arabasında taşındı. Şehidin naaşının taşınması sırasında babası Ahmet Aydın, gözyaşları içinde tabuta dokunarak yürüdü. Cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı’na uğurlandı.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN