Arama

Şii liderden Türkiye'ye üstü örtülü tehdit

Şii liderden Türkiye’ye üstü örtülü tehdit
Yayınlanma Tarihi: 19.3.2017 19:29:00

Iraklı Şii lider Mukteda el Sadr, DAEŞ sonrası Irak’ta kalmaları halinde yabancı güçlere karşı silahlı direniş gösterileceği tehdidinde bulundu.


Sadr’ın Askeri Yardımcısı Ebu Dua İsavi, ülkenin güneyindeki Necef kentine bağlı Kufe’de yaptığı basın açıklamada, "Irak’ta bulunan yabancı güçleri devlet, DAEŞ’le mücadele desteği için çağırmıştır. Bu güçler, DAEŞ sonrası Irak’ta kalırsa kendilerine karşı silah taşıyarak direniş göstereceğiz" dedi.

Sadr’ın yardımcısı İsavi, aylardır süren hükümet karşıtı gösterilere de değinerek, "Gösterilerimiz devam ediyor. Önümüzdeki cuma günü liderimiz Sadr, Bağdat Tahrir Meydanı’nda göstericilere hitap edecek" şeklinde yanıtladı.

Mukteda el Sadr yanlıları her hafta cuma günleri, Bağdat’ın merkezi Tahrir Meydanı’nda toplanarak, ülkedeki hizmet yetersizliği ve yapılan yolsuzluklarla mücadele için hükümet karşıtı gösteri düzenliyor.

TÜRKİYE’NİN IRAK’IN BAŞİKA KENTİNDE ASKERİ KAMPI VAR

Bilindiği üzere Türkiye’nin Irak’ın Başika kentinde askeri kampı bulunmaktadır. Bu açıklamanın bir nevi Türkiye’ye karşı da söylendiği düşünülüyor.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN