Arama

TSK'dan flaş İdlib açıklaması

Genelkurmay Başkanlığınca, Astana Süreci kapsamında, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirildi.

TSK’dan flaş İdlib açıklaması
Yayınlanma Tarihi: 13.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 13.10.2017 11:06

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 8 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır."

TSK unsurlarının bölgedeki görevlerini, Astana Süreci'nde garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürdüğü ifade edildi.

İDLİB'DEN İLK FOTOĞRAF! TSK PAYLAŞTI

Askerlerle birlikte 12 zırhlı araç da İdlib'e giriş yaptı.İlk olarak keşif timlerinin sırını geçmesinden sonra dün gece de Türk özel kuvvetleri İdlib'e bu akşam itibariyle giriş yaptı.

Sınırı geçen özel kuvvetler sayısının 80 civarında olduğu belirtiliyor. Askerlerle birlikte 12 zırhlı araç da İdlib'e giriş yaptı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN