Arama

ABD Dışişleri'nden hukuk dışı tavır

FETÖ'cülerle irtibatı sağlayan ajanları Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından suçüstü paniği yaşan ABD'den art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı da vize kriziyle ilgili akıl almaz bir açıklama yaptı

ABD Dışişleri’nden hukuk dışı tavır
Yayınlanma Tarihi: 10.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 10.10.2017 23:43

Hukuk dışına çıkan ABD, ajanlarının serbest bırakılması durumunda ilişkilerin yeniden düzeleceğini ifade etti. Açıklamada "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık." dedi.

ABD Başkonsolosluğunun Türk vatandaşlarına vize kararını askıya almasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı ilk kez bir açıklama yaptı.

Bakanlığın haftalık basın toplantısında Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'den vizelerin askıya alınmasıyla gelişen kriz soruldu.

ABD AJANLARINI İSTİYOR

Sözcü Nauert, "Diplomatik misyon çalışanımızın tutuklanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradık. Türkiye'nin kararı bizi derinden üzdü. Bu karar elçimizin tek başına aldığı bir karar değildir. Karar, Dışişleri ve Beyaz Saray'la koordineli şekilde alındı. John Bass'ın Türkiye'de görev yapmasından gurur duyduk., kendisi başarılı bir diplomattır." dedi.

ABD tarafından yapılan açıklamada ilişkilerin düzelmesi 'Türkiye'nin tavrına bağlı, çalışanımızın serbest bırakılması iyi bir başlangıç olur' denildi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN