Arama

Myanmar'daki soykırıma Batı'dan cılız tepki

Müslümanlara yönelik katliam ve saldırılarda sessiz kalmayı tercih eden Batılı ülkeler, Myanmar’daki soykırıma da tepkisiz kalıyor. Kanadalı iki bakan, "Cinayetler ve diğer ciddi insan hakları ihlalleri, Rohingyalara karşı yaygın saldırıların bir parçası haline geldi. Bunlar insanlığa karşı işlenen suçlardır ve bu etnik temizliği sona erdirme sorumluluğu Myanmar'ın askeri liderliğine ve sivil hükümetine aittir" demekle yetindi

Myanmar’daki soykırıma Batı’dan cılız tepki
Yayınlanma Tarihi: 7.10.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.10.2017 22:52

Kanada, Myanmar'daki Rohingyalar (Arakanlı Müslümanlar) ve diğer etnik azınlıkların durumundan derin kaygı duyduğunu, devam eden insanlık krizinde insanlığa karşı suç işlendiğini bildirdi.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Marie-Claude Bibeau tarafından yapılan ortak açıklamada, Kanada'nın Myanmar'daki Rohingyalar ve diğer etnik azınlıkların durumundan derin kaygı duyduğu belirtildi.

Açıklamada, "Cinayetler ve diğer ciddi insan hakları ihlalleri, Rohingyalara karşı yaygın saldırıların bir parçası haline geldi. Bunlar insanlığa karşı işlenen suçlardır ve bu etnik temizliği sona erdirme sorumluluğu, Myanmar'ın askeri liderliğine ve sivil hükümetine aittir" ifadelerine yer verildi.

Yetkililere Rohingyalar ve diğer etnik azınlıkların, özgürce yaşayabilecekleri, yasalar önünde eşit olacakları evlerine onurlu, güvenli ve gönüllü şekilde geri dönüş şartlarını oluşturma çağrısı yapılan açıklamada, Kanada dahil uluslararası toplumun Myanmar'daki durum için daha fazlasını yapması gerektiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kanada, Myanmar'daki askeri ve sivil yetkilileri şiddeti sona erdirmeye, insani yardımların eksiksiz, güvenli ve engelsiz teslim edilmesine izin vermeye ve Kofi Annan başkanlığındaki Rakhine Devlet Danışma Komisyonu'nun tavsiyelerini uygulamaya çağırıyor."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN