Arama

Arakan'daki zulme Gazze’den tepki

İslami Cihad Hareketi, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerini kınayarak Müslümanların akan kanını durdurmak için artık İslam dünyasının birlik olma zamanının geldiğine vurgu yaptı

Arakan’daki zulme Gazze’den tepki
Yayınlanma Tarihi: 5.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 05.09.2017 22:40

İslami Cihad Hareketi, Myanmar yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve hak ihlallerini kınadı.

İslami Cihad Hareketi Sözcüsü Davud Şihab, yaptığı yazılı açıklamada, "Myanmar'daki Müslümanların maruz kaldığı korkunç katliamlar, Müslümanlara yönelik acımasız teröre yeni bir tanık niteliğindedir." ifadelerini kullandı.

Müslümanların akan kanını durdurmak için artık İslam dünyasının birlik olma zamanının geldiğine vurgu yapan Şihab, "Müslümanlara yönelik etnik temizlik ve toplu katliamların, sessiz ve aciz kalan insanlık için utanç kaynağı olduğuna" dikkati çekti.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınıp bu köylerden onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışıyor.

BM, şu ana kadar 73 bin Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e geçtiğini bildirirken, on binlercesinin sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken, bazıları rakamın binlerce olduğunu iddia ediyor.

İHVAN'DAN PROTESTO ÇAĞRISI
Öteyandan, Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve hak ihlallerini kınadı.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Myanmar hükümeti tarafından Arakanlı Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen benzeri görülmemiş suçlar" kınanarak, İslam dünyasına bölge Müslümanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarını protesto etmek üzere Myanmar büyükelçiliklerinin önünde gösteri düzenleme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını yapan Türkiye'nin Arakan'daki katliamların durdurulması için gösterdiği çabalar takdir edilirken diğer İslam ülkelerinden de bu yönde destek istendi.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN