Arama

Dündar Efendi'nin hanımı Şam'da vefat etti

Osmanlı Hanedanı Reisi Dündar Efendi'nin eşi Yüsra Hanımefendi Şam'da vefat etti

Dündar Efendi’nin hanımı Şam’da vefat etti
Yayınlanma Tarihi: 25.7.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 25.07.2017 16:55

Osmanlı Hanedan Ailesi'nin reisi Şehzade Dündar Osmanoğlu'nun hanımı Yüsra Hanımefendi Şam'da 91 yaşında vefat etti. Önceki Hanedan reisi Şehzade Osman Bayezid Efendi'nin 6 Ocak 2017 tarihinde New York'ta vefatı üzerine hayattaki en yaşlı şehzade sıfatıyla Osmanlı Hanedan reisi olan Şehzade Dündar Efendi hanımıyla birlikte Şam'da yaşıyordu. Çocukları bulunmayan ve her ikisi de 90'lı yaşlarda olan çifte Şam'daki akrabaları bakıyordu.



91 yaşındaki Yüsra Hanımefendi rahatsızlanması üzerine dün acil olarak Şam'da hastaneye kaldırılmıştı. Çoklu organ yetmezliği teşhisi konulan Yüsra Hanımefendi bu sabah saat 10.00'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul'daki akrabaları Şehzade Orhan Osmanoğlu'ndan alınan bilgiye göre, Yüsra Hanımefendi bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Şam'da toprağa verilecek.

34. Osmanlı padişahı Sultan İkinci Abdühamid Han'ın en büyük oğlu Şehzade Mehmed Selim Efendi'nin torunu olan Şehzade Dündar Efendi, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılı başından beri Şam'daki evinden dışarı çıkmıyor. Şam'da hanımıyla birlikte yaşayan Şehzade Dündar Efendi'nin kendisinden iki yaş küçük kardeşi ve yeğenleri ise İstanbul'da yaşıyor

Dündar Efendi ise yıllar önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını almış olmasına rağmen Şam'da kalmayı tercih etti. Şehzade Dündar Efendi ABD'nde yaşayan Hanedan Reisi Osman Bayezid Efendi'nin vefatından sonra şehzadeler içinde yaş sıralamasında birinci olarak, ilk hanedan reisi olmuştu.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN