Arama

Türkiye'nin 5 yürüyüş rotası

İnsanın günlük koşuşturma içerisinde biriken enerjisini atmasını, rahatlamasını, günlük hayatın gerginlik ve sıkıntılarından kurtulmasını sağlayan yürüyüş gibi sporsal aktiviteler, aynı zamanda insanın yetkinlik kazanmasında, beden ve ahlak gelişiminin sağlamasında da büyük rol oynar. Sizler için vaktinizi daha değerli hale getirecek Türkiye'nin yürüyüş rotalarından 5 tanesini derledik.

Fethiye'den Antalya'ya kadar uzanan Likya Yolu, Türkiye'nin en güzel manzaralarına tanıklık edilebilen bir rota. Günlük ortalama 25 km baz alınırsa Likya yolunu yaklaşık 21 günde tamamlanabilir. Dünyanın en iyi 10 yürüyüş parkuru arasında bulunan Likya Yolu, aynı zamanda Akdeniz sahillerinin tadını çıkarmak için de ideal. Gelidonya Feneri, Faralya Köyü, Sidyma Antik Kenti, Pınara Ören Yeri, Xanthos Antik Kenti Likya Yolu üzerindeki duraklardan.

Faralya Köyü hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayın.

Yürüyüş esnasında rahat giyim malzemeleri seçmek gerekiyor. Yanınıza almanız gereken önemli malzemelerden biri de kamp eşyalarınız. Sık sık kamp kurmak için uygun ortamlarınız olacak. Yürüyüş botunu unutmayın ama hava değişimlerini de dikkate alarak uygun malzemelerle yola çıkın. Su stok gereksiniminizi karşılayacak malzemeler (bazı etaplar bir hayli uzun), şapka, rüzgârlık aynı zamanda yağmurluk güneş kremleri, aydınlatma araçları, kamp malzemeleri ilkyardım çantası, ateş yakmak için uygun malzemeler, zorlu koşullara uyum sağlayabilen kıyafetler ve rotanızı gösteren haritalar yolculuğunuzda size çok yardımcı olacak.

  • 3
  • 20
Nasıl gidilir?
Nasıl gidilir?

Likya Yolu, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde başlıyor. Uçakla gelecekseniz, Fethiye'den Kaş'a kadar olan kısım için Dalaman Havalimanı'nı; Antalya'dan Demre'ye kadar olan kısım için ise Antalya Havalimanı'nı kullanabilirsiniz. Likya Yolu için en güzel zaman Mart-Nisan ve Ekim-Kasım ayları.

Tüm Likya Yolu Rotası şu şekilde; Ovacık, Faralya, Kabak, Alınca, Bel, Gavurdağı, Xanthos, Kınık, Akbel, Patara, Kalkan, Sarıbelen, Gökçeören, Çukurbağ, Kaş, Liman Ağızı, Boğazıcık, Üçağız, Çayağız, Myra, Finike, Karaöz (Gelidonya Feneri Burada), Adrasan, Çıralı, Tekirova, Roman Bridge, Göynük Yayla, Göynük, Hisarçandır, Çitdibi, Geyikbayırı.

  • 5
  • 20
Aladağlar
Aladağlar

Önemli bir kısmı Niğde ili sınırları içinde kalan Aladağlar, eşsiz yürüyüş rotalarına ve bir yandan yüksek zirvelere, bir yandan kaya duvarlarına tırmanış güzergâhlarına sahip. Aladağlar, Toroslar'ın orta ve güneydoğu bölümünden yükselir. En yüksek zirvesi 3756 metre ile Demirkazık Dağı. Tamamı milli park içinde.

Niğde'ye 60 km. uzakta yer alan Aladağlar'ın önemli trekking bölgeleri Yedigöller, Sokulupınar, Maden Boğazı, Kapızbaşı Şelaleleri, Sarımadenler ve Akşampınarı. Niğde'den araçla bir buçuk saatte Çukurbağ veya Demirkazık köyüne gidiliyor. Çukurbağ köyünden iki saatlik bir yürüyüşle Emli Vadisi'ne varılıyor. Buradan Kaldı, Güzeller ve Alaca zirvelerine tırmanmak mümkün. Trekking için en uygun dönem yaz ayları. Kalker kayalardan oluşan Aladağlar'da Emli ve Barasama vadileri dışında ormanlık alan yok. Yürüyüş boyunca alpin bitki topluluklarına rastlıyorsunuz.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN