Arama

2019 Kurban Bayramında yapılacak ibadetler, okunacak dualar

2019 Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler ve okunacak dualar neler? Kurban Bayramının ilk günü 11 Ağustos Pazar günü idrak edilecek. İşte Müslümanlar için önemli iki bayramdan biri olan Kurban Bayramında okunması gereken yapılması gereken ibadetler...

  • 1
  • 21
ARİFE GÜNÜ
ARİFE GÜNÜ

Kurban Bayramının bir gün öncesi olan Arife Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arife günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır.

Peygamber Efendimiz Arife günü için şöyle buyurur:

"Arife günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" (Müslim, Sıyâm, 196-197)

Arife günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.

  • 3
  • 21
TEŞRİK TEKBİRİ
TEŞRİK TEKBİRİ

Teşrik tekbiri de şöyledir: ""Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ İlahe İllallâhu Vallâhu Ekber. Allâhu Ekber Velillâhil hamd."

  • 4
  • 21
NAFİLE NAMAZ KILMAK
NAFİLE NAMAZ KILMAK

Bayram geceleri kaza namazı ve nafile namaz kılınması tavsiye olunmuştur.

Ümmü Habîbe Remle Binti Ebû Süfyân (ra), Resûlullah (sav) buyururken dinledim, dedi:

"Müslüman bir kimse, farzların dışında nafile olarak her gün Allah rızası için on iki rekât namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar" veya "Ona cennette bir köşk yapılır."

(Müslim, Müsâfirîn 103)

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN