Arama

Dünyadan Türkiye'ye yardım eli

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, ülkemizin 10 ilini çok büyük bir yıkıma uğrattı. Birçok vatandaşımızı yitirdiğimiz depremler ülkemizi tarifsiz bir yasa boğdu. Dünyanın birçok yerinden geçmiş olsun mesajlarının yanında birçok ülke Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ifade etmek için deprem bölgesine insani yardım malzemesi, sağlık görevlisi ve arama kurtarma ekibi yönlendirmesinde bulundu. İşte Türkiye'ye uzanan yardımlar...

Rusya

🔹 Rusya, AFAD ile koordine çalışması için Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi. Acil Durumlar Bakanlığı Müşaviri Daniel Martınov, depremin ardından bakanlıkta toplantı düzenlediklerini, 1 gün içerisinde de büyük bir kurtarma grubu oluşturarak Türkiye'ye gönderdiklerini aktardı.

🔹 Arama kurtarmanın daha sağlıklı ilerlemesi için özel eğitimli köpekler de gönderdiklerini belirten Martınov, "Biz depremzedelere daha iyi müdahale etmek için sağlık malzemesi de getirdik. Burada kurduğumuz sistemle insanlara daha iyi müdahale edebilelim diye en iyi teknolojiyi bu alana getirdik. İnsanlara yardımcı olmak için ilaçlar, ekipmanlar ve gerekli olacak her şeyi getirdik ve buraya kurduk" sözleriyle yardım için nasıl seferber olduklarını dile getirdi.

🔹 Ayrıca Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye 50 kişilik bir ekip ve 11 doktorun daha gönderilmesiyle seferber edilen Rus uzman sayısının 150 kişi olduğunu açıkladı.

Deprem anında ortaya çıkan ışıklar

Irak

🔹 Irak acil yardım sağlık ekibi ve kurtarma çalışmaları için ekipman gönderdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani acil yardım sağlık ekibi ve kurtarma çalışmaları için ülkemize ekipman gönderdi. Bunun yanında 150 kişiden oluşan yardım ekibiyle kurtarma çalışmalarına destek oldu.

🔹 Irak'ın Kerkük kentinde tüm camilerde depremzedeler için yardım kampanyası düzenlenirken Erbil kenti 14 tırdan oluşan soba yardımını Türkiye'ye ulaştırdı.

Asrın en büyük felaketi: Kahramanmaraş depremi

Suudi Arabistan

🔹 Suudi Arabistan, Türkiye'ye uçak ve yardım ekibi gönderdi. 5 uçak ve yardım ekibi göndererek Türkiye'ye destek olan Suudi hükümeti bunun yanında Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyasında 250 milyon riyal (yaklaşık olarak 66.6 milyon) toplandı.

Kuveyt

🔹 Kuveyt, Türkiye için yardım kampanyası başlattı. Kuveyt, Türkiye ve Suriye'deki deprem için "Kuveyt yanınızda" sloganıyla devlet televizyonunda 12 saaat süren bir kampanya başlattı. Birçok kişi ve kuruluşun yaptığı yardımlar ile 67 milyon dolar toplandı.

Ürdün

🔹 Ürdün, Türkiye'ye çadır yardımında bulundu. İçinde depremzedeler için 480 çadırın bulunduğu iki askeri uçağı Adana'ya gönderen Ürdün yetkilileri depremzedeler için hazırlanan 10 bin çadırın, zaman içinde gönderileceğini ifade ettiler. Ürdün'ün, Türkiye'nin deprem bölgelerinde bulunan kardeşlerine yardım etmeyi sürdüreceği bildirildi.

Deprem sonrası iyilik hâlleri

Azerbaycan, Gürcistan

🔹 Azerbaycan, Gürcistan Türkiye'ye arama kurtarma ekipleri ve temel insani yardım gönderdi.

🔹 Azerbaycan ve Gürcistan'ın depremden etkilenenler için topladığı gıda ve temel yaşam maddelerini taşıyan 80 tır, deprem bölgelerine doğru yola çıktı.

🔹 Azerbaycan'ın devletinin çağrısıyla kurulan arama kurtarma ekiplerinde 899 Azerbaycanlı personel bulunuyor. Deprem bölgesinde görev yapan ekip, 51 vatandaşımızın hayatını kurtardı. Ayrıca Azerbaycan Şanlıurfa ilimiz 40 jeneratör yardımında bulundu. Gürcistan'ın gönderdiği 60 ve 40 kişiden iki arama kurtarma deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN