Arama

20 olayla 2020 yılı

2020 yılı, pek çoğumuz için unutulmayacak bir yıl oldu. Birçok felaketin yaşandığı, pek çok can kaybının meydana geldiği 2020'de, tüm dünyayı saran Covid 19 salgını kuşkusuz yılın en etkili olayıydı. Peki, 2020'yi hep kötü olaylarla mı anacağız? İyisiyle kötüsüyle geride bıraktığımız yılın öne çıkan haberleri...

  • 1
  • 20
24 OCAK
24 OCAK

Arama kurtarma çalışmaları sonrasında 45 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığı depremde, Elazığ'da 560, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 34, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 34 olmak üzere 922 kişi yaralandı.

Sağlık personelinin telefonla görüştüğü "Azize" isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

  • 2
  • 20
5 MART
5 MART

Yetkililer virüsten korunma önlemleri kapsamında Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'nin yatsı ve sabah namazları arasında kapalı tutulacağını açıkladı. Kâbe'nin etrafının tamamen boş olduğunu gösteren fotoğraf ve görüntülerin sosyal medyada yayınlanması, Müslümanlar için oldukça üzücü oldu.

Mescid-i Nebevi'de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kabrinin yer aldığı Ravza-i Şerif ile Baki Mezarlığı'nın bulunduğu alanı da kapatıldı.

📌 Geçmişte de yaşanan savaşlar, olaylar ve salgın hastalıklar, Kâbe'nin defalarca kapatılmasına neden olmuştu.

Kâbe kaç kez, hangi sebeplerle kapatıldı?

  • 3
  • 20
11 MART
11 MART

Tanının yüksek ateş ve öksürük şikâyetinin sebebinin araştırılması sonucu konulduğunu açıklayan Koca, hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsü "pandemi" yani küresel salgın ilan etti.

📌 Türkiye'de şu ana dek 2 milyon 194 bin kişi Covid-19'a yakalandı. Koronavirüse bağlı vefat sayısı ise 20 bin 642 olarak bildirildi.

  • 4
  • 20
12 MART
12 MART

Covid 19 tedbirleri kapsamında şu kararlar alındı:

📌 İlk, orta öğretim ve liseler, iki hafta tatilin ardından online eğitime geçildi.
📌 Üniversiteler 3 hafta süreyle tatil edildi.
📌 Özel kreş, gündüz bakımevleri ve özel çocuk kulüpleri tatil edildi.
📌 Karargâhlarda askerlerin çarşı izinleri geçici süreyle durduruldu.
📌 Spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya başladı.
📌 Camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verildi.
📌 Sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri iptal edildi.
📌 Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç ve Hollanda'ya uçuşlar durduruldu.

  • 5
  • 20
18 MART
18 MART

Koca, açıklamasında yaşlıların yüksek risk grubunda olduğunu, direnci düşük kronik hastalığı bulunan, savunma sistemi zayıf yaşlıların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Koca, şöyle devam etti:

"Bu gece sizi ve bütün halkımızı gerçekten üzen bir haberi, aynı üzüntüyü hissederek bildireceğim. Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum. Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın takip eden kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı, virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı. İlk kaybımız olan beyefendiye Allah'tan rahmet diliyorum."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN