Arama

Sezai Karakoç'un mutlaka okunması gereken kitapları

Sezai Karakoç, bir savaş var diyor ve bu savaş sürüp gidecektir. Ölüme ya da dirilişe kadar...Ve bu savaşta toplum, kendi diriliş neslini, bütün kötü ve ağır şartlara rağmen yetiştirmesi öğüdünde bulunuyor. "Kendimin bir diriliş eri olduğuma inanıyorum. Bir Diriliş Cephesi bulunduğuna ve kendimin de o cephede bir savaş adamı olduğuma, olmam gerektiğine inanıyorum." diyen usta kalemin okunması gereken kitaplarını sizler için derledik.

  • 2
  • 18
DİRİLİŞ NESLİNİN AMENTÜSÜ
DİRİLİŞ NESLİNİN AMENTÜSÜ

Bu kitap, ilk sekiz bölümü 1975`de aylık Diriliş Dergisi'nde, son bölümleri ise 1976 Mayıs'ında Diriliş Pazartesi-Perşembe Günlüğü'nün ilk üç sayısında yayınlanmak suretiyle oluşur.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 3
  • 18
ALINYAZI SAATİ
ALINYAZI SAATİ

Ve Kudüs Şehri.
Gökte yapılıp yere indirilen şehir.
Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri.
Altında bir krater saklayan şehir.
Kalbime bir ağırlık gibi çöküyor şimdi.
Ne diyor ne diyor Kudüs bana şimdi
Hani Şam´dan bir şamdan getirecektin
Dikecektin Süleyman Peygamberin kabrine
Ruhları aydınlatan bir lâmba
İfriti döndürecek insana:
Söndürecek canavarın gözlerini
İfriti döndürecek insana

Ve Kudüs'ü terk ettiğin o ikindi
Birinci Cihan Harbi günü vakti
Kan sızdırıyor kaburga kemikleri
Karlı dağlardan indirdiğin atların
Bir evde perdeyi indiriyor bir kadın
Mahşerin perdesini kıyametin perdesini
Ağlıyor yere inen saçları
Göğü yırtan kefen beyaz elleri

....

Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de mübarek kıldığı şehir. Yaratılış kadar kadim, peygamberler sireti kadar eski… Hz. Âdem'in, şehri imar ettiği yer. Müslümanların ilk kıblesi. Kudüs, Türk şiirinde 1960'lı yıllardan itibaren yer almaya başladı ve birçok şairin yürek sızısı olarak mısralara döküldü. Bunlardan biri de edebiyatımızın usta kalemi Sezai Karakoç...

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 4
  • 18
SAMANYOLU'DA ZİYAFET
SAMANYOLU’DA ZİYAFET

Sezai Karakoç, verdiği eserlerle Türk edebiyatının son 60 senesinde mühim bir yere oturur. Başta şiir olmak üzere hikâye, deneme, fıkra, piyes, inceleme – düşünce yazıları gibi çeşitli türlerde kalem oynatmıştır. Programlı çıkışı ve estetik yönü edebiyat dünyasının ilgisini çekmiştir. Edebiyatımızda bir sistem gözeterek ürün veren nadir sanatkârlardandır. O, insanımızın şuur kazanması ve öz benliğine dönmesi için "Diriliş" adını verdiği bir sistem geliştirmiştir. Bu sistemde edebiyat önemli bir yer tutar. Edebiyat, Karakoç'un "Diriliş" perspektifinin bir nevi başlangıç noktası ve onun felsefesine göre kendini inşa etmenin bir yoludur. Bu bağlamda Sezai Karakoç'un "Edebiyat Yazıları" başlığı ile çıkmış kitaplarının incelenmesi, sanatkârın, teklif ettiği sistemin, ürünlerinin anlaşılması için önem arz eder.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 5
  • 18
ÇIKIŞ YOLU-MEDENİYETİMİZİN DİRİLİŞİ
ÇIKIŞ YOLU-MEDENİYETİMİZİN DİRİLİŞİ

Bu kitap, dört konferanstan oluşmaktadır. 1990'da kurulup 1997'de kapatılan, genel başkanlığını yazarın yaptığı Diriliş Partisi dönemi konuşmalarından olup, ilki Pendik'te 16 Mayıs 1991'de Belediye Kültürevi'nde "Diriliş Çağı" adıyla; ikincisi, Eskişehirde 3 Ekim 1993' de Ticaret Odası Konferans Salonunda "Dünya Görüşümüz Diriliş" adıyla; üçüncüsü Adapazarı' nda 3 Aralık 1993'de Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda "Medeniyetimizin Dirilişi" adıyla; dördüncüsü, Eskişehir'de 5 Haziran 1994'de Ticaret Odası Konferans Salonu'nda "Kaybolan Hakikat" adıyla parti teşkilatlarının düzenlemesiyle verilmiştir. Konuşmalar, çok zaruri ufak düzeltmeler dışında olduğu gibi alınmıştır. Ancak, bugün gerekli görülen ekler, dipnotunda gösterilmiştir.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 6
  • 18
TARİHİN YOL AĞZINDA
TARİHİN YOL AĞZINDA

Sezai Karakoç'un nüfus kaydında doğum günü 22 Ocak olarak görülmekle beraber, gerçek doğum gününün Mayıs içinde olduğu belirtilir. Çocukluğu Ergani, Maden ve Dicle ilçelerinde geçen ve 1938 yılında Ergani'de 3 ay ilkokul öncesi ihtiyat sınıfına devam eden Sezai Karakoç, ilkokulu 1944'de Ergani'de bitirdi. Daha sonra Maraş Orta Okuluna parasız yatılı olarak kayıt oldu. 1947'de burayı bitirerek Gaziantep'te yine parasız yatılı lise öğrenimine başladı. Gaziantep Lisesi'nden 1950'de mezun edildi. Felsefe okumak istediği için İstanbul'a gitti. Babasının isteği İlahiyat Fakültesiydi. Kendi parasıyla okuyamayacağını anlayınca, o zaman parasız yatılı kısmı bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi sınavına girdi. Sınav sonuçlarını beklerken de Felsefe bölümüne kayıt yaptırır; şayet sınavı kazanmazsa felsefe tahsili yapacaktır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak başladığı yüksek öğrenimini 1955'te fakültenin mali şubesinden mezuniyetle tamamladı. Mecburi hizmet sebebiyle Maliye Bakanlığı'nda Hazine Genel Müdürlüğü Dış Tediyeler Muvazenesi Bölümüne atandı. Daha sonra Maliye müfettişliği sınavına girer ve kazanarak ve 11 Ocak 1956'da müfettiş yardımcılığı görevine başlar. 1959 yılında İstanbul'da Gelirler Kontrolörüdür. Bir ara Ankara'ya çağrılıp Yeğenbey Vergi Dairesinde görevlendirilirse de kısa bir müddet sonra yine İstanbul'daki görevine döner. Görevi icabı Anadolu'yu çok gezer ve birçok il, ilçeyi inceleme, tanıma fırsatı bulur. 1960 - 1961 yıllarında yedek subay olarak yaptığı askerlik görevinden sonra İstanbul'daki görevine kaldığı yerden devam etti. 1965'ten 1973'e kadar birçok kez istifa etti. 1973'ten bu yana da hiçbir resmi görev almadı. İstanbul'da Diriliş Yayınları ve Diriliş Dergisi'ni kurdu.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN