Arama

Osmanlıca okumanızı geliştirecek kitaplar

Arap alfabesine birkaç harf ilave edilerek oluşturulduğu için "Osmanlı alfabesi" de dediğimiz alfabeyi bin yıla yakın süre kullanarak medeniyet dili haline getirdik. Bu alfabeyle yaklaşık 45 bin eser, koca bir divan edebiyatı meydana geldi. Toplumsal hafızamızın en değerli hazinelerinden biri olan Osmanlıca eserler ve bu alfabe kullanılarak oluşturulan kıymetli belgeler bugün birçoğumuz için meçhul hükmünde. Günümüzde artık bu alfabeyi kullanmasak da bu medeniyet eserlerini okumayı isteyen pek çok kişi bulunuyor. İşte sizlere Osmanlıca öğrenimizde okumanızı pekiştirecek, yardımcı olacak kitapları derledik.

  • 3
  • 24
KÜÇÜK PRENS
KÜÇÜK PRENS

Fransız yazar, şair ve pilot de Saint-Exupéry 1943 yılında yazdığı, dünyanın en çok satan kitapları arasında yer alan ve çocukluğumuzda en sevdiğimiz kitaplardan olan Küçük Prens 250'den fazla dile çevrilip 11 kez filmi çekildi. Antoine de Saint-Exupery'nin bu başyapıtı, 140 milyondan fazla satıldı. Kitap, sadece çocuklara nasıl 'yetişkin' olunacağını değil aynı zamanda yetişkinlere de nasıl "iyi" yetişkin olması gerektiğini hatırlatıyor. Osmanlı alfabesine de aktarılan bu eser, Osmanlıca öğreniminizi geliştirecek.

Kitabı okumak ve satın almak için tıklayın...

  • 4
  • 24
KORSAN MUHYİTTİN
KORSAN MUHYİTTİN

Bu kitap, Amerika'yı gösteren dünya haritaları ve Kitab-ı Bahriye adlı denizcilik kitabıyla tanınan, Osmanlı denizcisi, kaptanı ve kartografı Piri Reis'in hayatından ilham alınarak çocuklar için yazılan Korsan Muhyittin - Piri Reis adlı eserin Osmanlı Türkçesiyle yazılmış hâlidir. Metinlerin yazımında son dönem imlâsı yerine alanın önemli dilcilerinden Şemseddin Sâmî'nin Kâmûs-ı Türkî sözlüğünün yaygın imlâsı tercih edilen kitapta eski metinlerin okunması ve anlaşılmasına âşinâlık kazandırılmaya çalışıldı.

Kitabı okumak ve satın almak için tıklayın...

  • 5
  • 24
BUHRANLARIMIZ
BUHRANLARIMIZ

Toplumsal hafızamızın en değerli hazinelerinden biri olan Osmanlıca eserler ve bu alfabe kullanılarak oluşturulan kıymetli belgeler bugün birçoğumuz için meçhul hükmünde. Tarihsel izleğe ve değerlere sahip çıkabilmek adına Osmanlıca okur yazarlığı bu yolun ilk adımı hükmündedir. Said Halim Paşa'nın Buhranlarımız kitabı Osmanlıca öğreniminizi geliştirecek kitaplardan biri.

Kitabı okumak ve satın almak için tıklayın...

  • 6
  • 24
ZORAKİ TABİP
ZORAKİ TABİP

Ahmet Vefik Paşa Zoraki Tabip'i, Molière'nin Le Médecin malgré Lui komedisinden uyarladı.

Kadınlar hamamında kibar bir ailenin mücevherlerini bir tarafa saklayan fakir bir kadının, bu çalınma işinde yardım eder diye kocasının adını usta bir bakıcı olarak haber verip adamı meşhur etmesi ve bu meşhur bakıcıya hükümdar hazine dairesinde yapılan bir hırsızlığın tahkik işinin hükümdar tarafından verilmesi üzerine çok sıkışık bir duruma düşmesi ve gene kadının yol göstermesiyle bu işten kurtulmasını anlatan masal, istanbul'da söylenip durur.

Kitabı incelemek ve satın almak için tıklayın...

  • 7
  • 24
KARAGÖZ VE HACİVAT
KARAGÖZ VE HACİVAT

Bir gölge oyun olan Karagöz, deriden tasvir edilen denilen insan, hayvan veya eşya şekillerinin çubuklara takılıp hareket ettirilmesine dayanır. Beyaz bir perdenin arkasında ışığın yansıtılmasıyla tasvirler seyirci tarafından görülür. Oyun adını başkahraman olan Karagöz'den alır. Kendi mizah anlayışımıza, sanat zevkimize ve estetik anlayışımıza göre biçimlendirilen ve geliştirilen gölge oyunu Karagöz, 18.yy.'dan itibaren halkın en sevilen eğlence türlerinden biri oldu.

Kitabı okumak ve satın almak için tıklayın...

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN