Arama

Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması

Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması
Yayınlanma Tarihi: 29.5.2017 14:21:00

Bakanlar Kurulu’nda kıdem tazminatı ile ilgili flaş açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "Kıdem tazminatı reformu olgunlaşma aşamasında" dedi.





Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş "Bugün Bakanlar Kurulu’nda 3 konu gündeme geldi. Birisi kıdem tazminatı konusuydu. İşçiye hak kaybı getirmeyecek, sürdürülebilir bir yapının ortaya koyulduğu reform bakanlar kurulu ile paylaşıldı. Mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya koyuldu" dedi.

OLGUNLAŞMA AŞAMASINDA

Kurtulmuş, "Bu bakanlar kurulundaki ilk bilgilendirmedir. İleriki günlerde Kıdem tazminatı reformu gündeme gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır" diye konuştu.

EMEKLİLİK YAŞI

Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesi ile ilgili de açıklama yapan Kurtulmuş "Şu anda mevcut yasal düzenleme devam edecektir. OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 72, bizde 52. Dolayısıyla Türkiye’de de yaşın ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir tahmin ve planlama yapılıyor. Bu çerçevede mevcut yasal yapı devam edecek.


2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN