Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Filistinli genç, aşkı için böbreğini paylaştı!

Filistinli genç, aşkı için böbreğini paylaştı!

Filistinli genç, diyaliz odasında aşık olarak nişanlandığı kıza böbreğini vermeye hazırlanıyor.

Filistinli genç, aşkı için böbreğini paylaştı!
Yayınlanma Tarihi: 19.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.09.2017 15:26

Filistinli genç Emir Ebraş, böbrek hastası Safa el-Harazin ile yaklaşık 4 ay önce çalıştığı diyaliz merkezinde tanıştı. Taşıdığı özelliklerden dolayı genç kıza aşık olduğunu dile getiren Ebraş, sevgisine karşılık bulunca genç kıza evlilik ve böbreğini bağışlamayı teklif ettiğini söyledi.

BAŞLANGIÇTA TEREDDÜT ETTİM

Böbrek hastası Harazin ise başlangıçta tereddüt ettiğini ama zamanla Ebraş'ın samimiyetine inandığını belirtti. Hastalığı konusunda ise Harazin, "Bu hastalığa 19 yaşında yakalandım, o dönem annemden bana böbrek nakli yapıldı. Ancak, ameliyatın üzerinden 4 yıl geçtikten sonra tekrar rahatsızlandım." dedi.

Harazin, İsrail'in Temmuz 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılardan olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, "Doktorlar bana Gazze'ye düzenlenen saldırılarda yaşadığım korku ve psikolojik sıkıntılar nedeniyle böbreğin durmuş olabileceğini söylediler" diye konuştu.

"BABAMI İKNA ETMEKTE BİRAZ ZORLANDI"

İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olan genç kız, Ebraş ile tanışma hikâyesine dair, şunları ifade etti:

"Çok zor bir dönemden geçiyordum. Kaşlarım çatık, hep üzgündüm. Emir, diyaliz merkezine bağlı Hizmetler Bölümünde yeni çalışmaya başlamıştı. Beni gördüğünde 'neden üzgünsün, gülümse' derdi. Emir, evlenme teklifi ettiğinde başta biraz tereddüt etmiştim. Durum ailelere nakledince Emir babamı ikna etmekte biraz zorlandı."

Gazzeli genç adam ise nişanlısıyla, hastalığından dolayı şefkat veya acıma duyguları ile değil beğendiği ve sevdiği için evlenmeyi düşündüğünü söyledi.

HASTALIĞINI UMURSAMADIM

Ebraş, "Safa ile tanıştığımda aradığım tüm özellikleri onda buldum. Ahlaklı, güzel ve güven veren birisi. Hastalığını umursamadım. Bu Safa için bir eksiklik değil. Ailemi başta ikna etmem kolay olmadı. Bir kere daha düşünmemi söylediler. Benim Safa'ya böbreğimi vereceğimi duyduktan ve uzun tartışmalardan sonra nişanlanmamıza onay verdiler" diye konuştu.

Genç adam nişanlısıyla aşk hikâyelerinin Gazze'de dilden dile dolaştığını ve çok güzel tepkiler aldıklarını anlatırken genç kız ise başlangıçta hikâyesinin bu kadar konuşulmasını ve sosyal medyada paylaşılmasını garipsediğini ancak gelen tebrik ve mutluluk mesajlarının kendisini de mutlu ettiğini aktardı.

Bir yandan evlilik hazırlığında olan Filistinli genç çift, diğer yandan da böbrek nakli için gerekli testleri yaptırıyor.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN