Arama

  • Anasayfa
  • Dünya
  • 16 dil ve lehçede Kur'an-ı Kerim meali hazırlandı

16 dil ve lehçede Kur'an-ı Kerim meali hazırlandı

Hindistan'da Cemaat-i İslami, 16 ayrı dil ve lehçede 10 milyon Kur'an-ı Kerim meali hazırlayarak, ülkenin en ücra köşesindeki insanların İslam'ı tanımasını sağlıyor.

16 dil ve lehçede Kur’an-ı Kerim meali hazırlandı
Yayınlanma Tarihi: 19.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 19.09.2017 15:25

Hindistan'da Cemaat-i İslami, Hintçe ve İngilizce'nin resmi dil olduğu ancak çok sayıda dil ve lehçenin konuşulduğu Hindistan'da İslam'ı tanıtmak için Haydarabad kentindeki bir matbaada 16 dil ve lehçede Kur'an-ı Kerim meali hazırladı. Farklı dil ve lehçelerdeki 10 milyon Kur'an-ı Kerim meali, ülkenin farklı bölgelerine dağıtılarak ülkenin en ücra köşesindeki insanların İslam'ı tanımasını sağlıyor.

HİNDİSTAN'DA İSLAM'I TANITMAK İÇİN

Cemaat-i İslami, Hintçe ve İngilizce'nin resmi dil olduğu ancak çok sayıda dil ve lehçenin konuşulduğu Hindistan'da İslam'ı tanıtmak için Haydarabad kentindeki bir matbaada 16 dil ve lehçede Kur'an-ı Kerim meali hazırladı. Farklı dil ve lehçelerdeki 10 milyon Kur'an-ı Kerim meali, ülkenin farklı bölgelerine dağıtıldı.

Cemaat-i İslami Telangana ve Odisha Eyaletleri Vakfı Genel Başkanı Hamid Mohammed Khan yaptığı açıklamada, 10 milyon Kuran-ı Kerim'in yanı sıra hadis, fıkıh kitapları ile bazı yazar ve müfessirlere ait yayınları da farklı dillere çevirerek Müslümanlara ulaştırdıklarını söyledi.

"AMACIMIZ İSLAM'I YAYMAK"

Khan, 1 milyar 300 milyon nüfusa sahip Hindistan'da yaklaşık 300 milyon Müslüman yaşadığını belirterek, amaçlarının İslam'ı en ücra yerlere kadar ulaştırmak olduğunu dile getirdi.

"Cemaat-i İslami kurumsal bir yapı. Bu yapının temel amacı İslam dinini yaymak ve insanları kötülüklerden uzaklaştırmaya çalışmaktır" diyen Khan, Hindistan'ın her bölgesinde yapılanmalarının olduğunu aktardı.

Khan, yapmamız gereken ilk şey İslam'ı anlatmak diyerek devam etti:

"Amacımız, dava olarak kavramsallaştırdığımız gibi İslam'ı yaymak, mümkün olduğunca bu dini herkese ulaştırmaya çalışmaktır. Nüfusunun yüzde 80'den fazlası gayrimüslim olan Hindistan'da yapmamız gereken ilk şey İslam'ı anlatmaktır. Bu amaçla, Kuran-ı Kerim'i Hindistan'da konuşulan 16 farklı dil ve lehçeye tercüme ettirerek olabildiğince herkese ulaştırmaya çalıştık."

"YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR SONUCU BİRÇOK İNSAN MÜSLÜMAN OLMUŞTUR"

Tercümenin bünyelerinde bulunan İslami Yayınlar Merkezi'nde yapıldığına işaret eden Khan, bunun yanı sıra Hindistan'da ulaşabildikleri yerlere cami ve mescitler de inşa ettiklerini belirtti.

"İslam'ı yaymak, daha fazla gence, insana ulaşabilmek adına hem mescitler hem de İslami merkezler açıyoruz. 150'den fazla bölge ve ormanlık alanda yaşayanlara yönelik yaptığımız çalışmalar sonucunda birçok insan İslam'ı kabul ederek Müslüman olmuştur." ifadelerini kullanan Khan, yeni Müslüman olanlar için hem eğitim programları hayata geçirip hem de onlar için yeni okullar inşa ederek ihtiyaç duydukları bilgiye ve farkındalığa erişmelerine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

"İSLAM'I TANITMA FIRSATI BULUYORUZ"

İslam karşıtı yapılarla da mücadele ettiklerini belirten Khan, bunun yanı sıra ülkede barışı daha fazla yaymak adına bazı kampanyalar başlattıklarını anlattı.

Khan, bu kampanyalar vasıtasıyla İslam'ı düşman gibi gören algıyla da mücadele ettiklerini dile getirerek, "Aslında farklı dine mensup olan bireylerin barış içinde yaşayabileceğini teşvik ederek, onlara İslam'ı tanıtma fırsatı buluyoruz. Başlattığımız bu kampanya ile farklı dine mensup olanların bir araya gelmesine imkan sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

Mohammed Khan, Müslümanların Hindistan'da azınlıkta olduğuna işaret ederek, "Hindu baskınlığı her geçen gün artarak, Müslümanların tabi olduğu hukuku ve özelliklerini tehlikeye atmaktadır. Biz de buna karşı bir kampanya başlattık" ifadelerini kullandı.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN