Arama

Arakan için fetva yayımlandı!

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Myanmar ordusunun saldırılarına maruz kalan Arakanlı Müslümanlara imkanlar dahilinde destek çıkmanın farz olduğu yönünde fetva yayımladı.

Arakan için fetva yayımlandı!
Yayınlanma Tarihi: 7.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 07.09.2017 18:18

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bütün Müslümanların Myanmar'da şiddet ve katliama maruz kalan din kardeşlerine destek çıkmasının farz olduğu belirtilerek, yarınki cuma hutbesinin konusunun "Arakanlı Müslümanlara destek olması" çağrısı yapıldı.

İslam dünyasındaki devlet yöneticilerinin, Müslümanlara karşı şiddet uygulayanlara ekonomik ve siyasi boykot girişimlerinde bulunmaya çağrıldığı açıklamada, hayır kuruluşlarının gereken yardımları acil olarak bölgeye ulaştırması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, basın-yayın organlarının ve din alimlerinin de Arakan konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.

"ARAKAN'DAKİ MÜSLÜMANLAR BİZİM DİN KARDEŞİMİZDİR"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği ise yaptığı açıklamada, Arakanlı Müslümanların (Rohingya) kurtarılması için çağrıda bulundu. Yarınki cuma hutbelerinin konusunun "Arakanlı mazlum savunmasız siviller" olması gerektiğini vurgulayan Karadaği, cuma namazından sonra dayanışma gösterileri düzenleme çağrısı yaptı.

Binlerce insanın katledildiği ve göçe zorlandığı Arakan'daki durumun, bütün dünya için utanç kaynağı olduğunu vurgulayan Karadaği, şu çağrıda bulundu: "Arakan'daki Müslümanlar bizim din kardeşlerimizdir. Acımasız katliamlara maruz kalan Arakanlı Müslümanları kurtarın."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN