Arama

Ales başvurusu nasıl yapılır? Ales ücreti ne kadar? Ales ne zaman?

ÖSYM tarafından 2020 ALES başvuruları 13 Mart tarihi itibariyle alınmaya başlandı. Akademik kariyer yapmak isteyen adayları yakından ilgilendiren ALES sınavı için başvuru işlemlerinin alınmaya başlamasının ardından adaylar, başvurular nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar gibi soruları merak etmeye başladı. Peki ALES başvurusu nasıl yapılır, 2020 yılı başvuru ücreti ne kadar? İşte tüm detaylarıyla sizlerle...

Ales başvurusu nasıl yapılır? Ales ücreti ne kadar? Ales ne zaman?
Yayınlanma Tarihi: 17.3.2020 21:04:13 Güncelleme Tarihi: 17.03.2020 22:53

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları elektronik ortam üzerinden ais.ösym.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra yapılabilecek. Sistemde ÖSYM tarafından kabul edilen geçerli fotoğrafı olan adaylar başvuru işlemleri yapabilecekken geçerli fotoğrafı olmayan adaylar ise ÖSYM büroları aracılığı ile 13-23 Mart tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.

2020 ALES KLAVUZUNA GÖRE BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:

a) Kılavuz ile Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2020-ALES Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi

– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.
– Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

*Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri aday başvurularını, resmî iş günlerinde ve çalışma saatlerinde alacaklardır.

d) Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

ALES BAŞVURU TARİHLERİ

ALES-1 sınavı başvuru tarihleri: 13-23 Mart 2020

ALES-2 sınavı başvuru tarihleri: 24 Temmuz-6 Ağustos 2020

ALES-3 sınavı başvuru tarihleri: 9-19 Ekim 2020

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES başvuru ücreti olarak adaylardan 130 TL başvuru ücreti alınacak. Başvuru ücreti ödemek için son gün 24 Mart tarihi olarak açıklandı.

ALES/1 SINAVI NE ZAMAN?

ALES sınavının ilki 3 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN