Arama

  • 25°C
Yunus Emre’nin en çok sevilen 50 şiiri

Yunus Emre'nin en çok sevilen 50 şiiri

Vatan toprağımız Türkiye'den, birbirinden kıymetli halk şairleri çıkmıştır. Bunlardan biri de insanlığa; Allah ve insan sevgisini, dostluğu, kardeşliği, yardımlaşmayı öğütleyen Yunus Emre'dir. Anadolu'nun önemli mutasavvıflarından biri olan Aşık Yunus, Allah aşkını ve bu çerçevede tevhid düşüncesini dilinden düşürmemiştir. Yunus Emre, Arapça ve Farsça şiir yazılan bir dönemde Türkçe şiirler kaleme alarak dilimizin koruyuculuğunu da üstlenmiştir. İşte, Yunus Emre'nin en çok sevilen 50 şiiri.

Rasim Özdenören’in Yüzler kitabından alıntılar

Rasim Özdenören'in Yüzler kitabından alıntılar

Edebiyatımızın güçlü kalemlerinden merhum Rasim Özdenören öykücülüğünün yanında iyi bir deneme yazarıydı. Yetiştiği kuşak ve temayüz ettiği dönemde çalışkanlığı ile öne çıkan ve kendisini düşünsel meselelere adayan Özdenören'in öykülerini besleyen en önemli kaynaklar her zaman denemeleri olmuştu. Rasim Özdenören'in insanın farklı yüzlerini ortaya serdiği kitabı "Yüzler"den sizler için alıntıları bir araya getirdik.

Geçmişten günümüze üzerlik otu

Geçmişten günümüze üzerlik otu

Yüzyıllar içinde dünyamızda birbirinden farklı onlarca hastalık ortaya çıkar. Bu rahatsızlıklar günümüzde, medikal yollar ile çok hızlı tedavi edilse de geçmiş zamanda bu durum çok da mümkün değildir. Peki, o dönemin şartlarında insanlar hastalıklarından nasıl kurtuldu? İşte tam burada bitkiler devre giriyor. Bitkisel tedavinin tarihini "üzerlik otu" ile I. yüzyıla kadar götürebiliriz... Peki geçmişi bu kadar eskiye uzanan üzerlik otu ne işe yarıyordu?

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN