Arama

Yusuf Özkır
Eylül 4, 2019
CHP’nin sahipsiz reklamı

Şimdilerde İstanbullular her gün yeni bir zamla ve işten atılan çalışan haberleriyle uyanıyor. CHP'li başkan bir yandan yetki alanındaki her şeye yüksek oranlarda zam yapıyor diğer taraftan binlerce personeli peyderpey kapı önüne koyuyor. Memur statüsünde olan çalışanlara sıra gelinceye kadar bu furyanın devam edeceğini görmek için kahin olmaya gerek yok. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. CHP'nin bu konulardaki sicili de ortada.

Zamlar konusunda basın danışmanı Murat Ongun'un Ekrem İmamoğlu adına yaptığı açıklama ise rahmetli Süleyman Demirel'in vaatleri konusundaki spekülasyonlara bile taş çıkartır türdendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu kampanya döneminde bol keseden vaatlerde bulunuyordu.

Bunlardan biri de ilkokul öğrencilerine hizmet veren servislerin bedava olacağı yönündeydi.

Bu vaat için bir video bile hazırlatılmış ve CHP'nin Youtube hesabından yayınlanmıştı.

Şimdi okul zamanı geldi. Vatandaşımız doğal olarak bu vaadin yerine getirilmesini bekliyordu. Fakat tam aksine ücretsiz servis beklerken CHP'li Belediye servis ücretlerine yüzde 13 zam yaptı. Şaka değil. Gerçek.


Sadece zam yapmakla yetinmedi CHP'li belediye aynı zamanda çok ilginç bir şey daha yaptı ve böyle bir vaadinin olmadığını açıkladı. Kampanya döneminde hazırlanan ve paylaşılan video kanlı-canlı ortada durmasına rağmen bu açıklama kamuoyuna yapılabildi.

İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun bu reklamın kendilerine ait olmadığını ve CHP tarafından hazırlandığını söyleyerek yeni bir CHP klasiğine imza atmış oldu. Ongun vaadi soran gazetecilere "Bu Ekrem Bey'in vaadi değil. O konuyu yerel seçim kampanya sorumlusu Ateş İlyas Başsoy'a sorun" yanıtını verdi.

Tabii ki CHP yerel seçim kampanya yöneticisi Ateş İlyas Başsoy da bu videoyu kendilerinin hazırlamadığını söylüyor. Genel merkez de açıklama yaparak videodan haberleri olmadığını belirtiyor. Fakat hiç kimse bu videonun CHP resmi Youtube hesabına nasıl yüklendiği konusunda bir şey söylemiyor. Kampanya dönemi boyunca resmi hesaplarından yayınlanan 10 küsür videonun içine sızan bu reklamı da tabii ki fark etmemişler.

Yani CHP bütün mercileriyle bu reklam filmini reddediyor. Bir CHP klasiği olduğu için normal bir tutum aslında. Fakat kampanya döneminde sadece bu vaat için oy veren insanların beklentisi ne olacak peki? Videoyu görüntüleyen belki de milyonlarca insanın hissiyatı ne olacak? Şu aşamada bu soruların CHP açısından bir öneminin olduğunu sanmıyorum.

Bundan sonra işin kolayına kaçmak istediğinde aynı taktiği uygulayabilir CHP. Nasılsa bir maliyeti yok.

Seçimden önce başka sonra başka

Bu tutumun seçim kampanyaları bakımından bir ilk olma ihtimali de yüksek. Süleyman Demirel'in seçim vaatleri konusunda pabucu ancak dama atılmış durumda. Onun söylemlerinden bu yana vaatler konusunda bu ölçüde çelişkiye düşen olmamıştı. O bol keseden atıp tutuyor fakat yerine getirmiyordu şimdiyse hem bol keseden atılıyor hem de bu vaat bize ait değil partimize ait, dolayısıyla bizi bağlamaz deniliyor. (Parti de bize ait değil, haberimiz yok diyor doğal olarak)

Fakat şimdi artık yeni bir çıta var. Tam olarak kırk tilkiyi bir odaya koyup kuyruklarını birbirine dokundurtmadan dolaştırmak durumuna uygun bir tablo bu.

Vaatler konusunda takınılan bu tutumu rahmetli Demirel görseydi gözleri yaşarırdı muhtemelen.

Demirel'in seçim meydanlarındaki "kim ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum" söyleminden sonra CHP eliyle "hem vadettiğini yapma hem de yalanla" aşamasına geçilmiş durumda.

Yusuf Özkır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN