Arama

Yusuf Özkır
Ağustos 7, 2019
TÜRGEV yurtlarına mutlaka uğrayın

TÜRGEV YURTLARINA MUTLAKA UĞRAYIN

YKS sonuçları açıklandıktan sonra TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun sosyal medya hesaplarından bir video mesaj yayınladı. Öncelikle sadece yazılı mesaj yayınlamak yerine bu yöntemin tercih edilmesi teknik olarak iyi düşünülmüş. Dönemin iletişim ruhuna oldukça uygun.

Altun mesajında TÜRGEV ailesi olarak gençlerin yanında olduklarını ve hayallerine kavuşabilmeleri için onları destekleyeceklerini belirtiyor.

TÜRGEV kız öğrencilere yönelik Türkiye çapında yurt faaliyeti yürütüyor. Şimdilerde bulundukları şehirlerden farklı şehirlere çocuklarını okumak için gönderecek olan aileler için önemli bir başvuru adresi. Sadece yeme ve içme konusunda bir zemin hazırlamanın dışında öğrencilerin kendilerini farklı alanlarda geliştirebilmeleri için pek çok branşta mesleki eğitimler yurt çatısı altında veriliyor. Bu imkânlardan tam kapasite faydalanabilen bir öğrenci için ayrı bir üniversite desek abartı sayılmaz. Çocuklarına aile sıcaklığında kalacak bir mekân arayan ailelerin TÜRGEV Yurtlarına mutlaka uğraması gerekir. Bu linkten yurt dağılımını inceleyebilirsiniz (https://www.turgev.org/tr/yurtlarin-detayli-listesi)

ÖSYM'YE ALKIŞ

Üniversiteye geçiş sınavları Çarşamba günü açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün Twitter'daki "Kurban Bayramından önce açıklayacağız" mesajını okuyunca açıkçası bunun en erken Cuma günü olabileceğini düşünmüştüm. Fakat Salı günü gibi erken bir tarihte açıklandı. Hem ailelerin Kurban Bayramı öncesinde daha rahat plan yapabilmelerine güzel bir katkı oldu hem öğrencilerin stresli bekleyişleri erken bitti. Tercihlerin 29 Temmuz'da bittiği dikkate alınırsa süreç yönetimi ve hız bakımından ÖSYM alkışı hak ediyor.

O ATATÜRK FOTOĞRAFI GERÇEK İMİŞ

CHP şaşırtmaya devam ediyor. LGBTİ için neredeyse bütün CHP belediyeleri kutlama mesajı yayınlamıştı geçenlerde. Şimdi sosyal medyada yeni bir fotoğraf dolaşıyor. İlk gördüğümde üstünde durmadım ve geçtim. Bu kadar da olmaz dedim. Klasik bir sosyal medya uydurması olabileceğini düşündüm. Fakat hala paylaşılan bu fotoğraf beni buz gibi de yanılttı. Meğer o fotoğraf gerçek imiş.

Fotoğrafta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ismi Mustafa Kemal Atatürk var. Fotoğrafı, Ordu'nun Gülyalı ilçesi belediye başkanı CHP'li Ulaş Yayla İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun ziyareti üzerine paylaşmış. Fotoğrafta birlikte görülüyorlar.

Buraya kadar her şey normal. Tuhaf olan Atatürk fotoğrafının LGBTİ renklerine boyanmış olması. Neresinden baksan tutarsız olmuş. Estetik falan yok. Sanat manat yok. Bildiğin bir tarafını sarıya bir tarafını turuncuya ve siyaha boyamışlar. Bunu da belediye başkanının odasına asmışlar. Çok kötü olmuş.

CHP, LGBTİ inadına neden devam ediyor, bu konuda niye bu kadar ısrarlı anlamak zor gerçekten. Marjinaller dışında bunun gerçekten CHP'ye oy veren kesimlerde bir karşılığı olduğunu mu düşünüyorlar? LGBTİ destek mesajlarından sonra onca tepki gelmesine rağmen Atatürk'ü de meselenin içine katarak hamle yapmalı şık olmamış.

CHP'nin bir an önce muhafazakar ve dindarların karşı olduğu uygulamalara sırf muhaliflik adına sahip çıkmayı bırakması gerek. Bu döngü sonuçta CHP'yi de vurabilir.

Yusuf Özkır

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN