Arama

Mustafa Özcan
Haziran 8, 2019
Simsarlar ile Lejyonerler

Ramazan ertesinde ve bayram günlerinde zaman zaman gündemi işgal eden George Nadir (Nadir) haberleriyle yeniden ve bir kez daha karşılaştık. Lübnan asıllı bir 'iş adamı' olan daha doğrusu kirli dolaplar çeviren George Nader yeniden yakayı ele vermiş. Simsarlık yapmaktan değil elbette, yüz kızartıcı isnat ve suçlardan. Cep telefonuna yüklenmiş yasak olan pedofili içerikli fotoğraflar ele geçirilmiş. Bu hususta sabıkaları da bulunuyor. Pedofili ile ilgili içerikler nedeniyle 1985 tarihine uzanan kabarık bir suç dosyası, sicili buluyor. Şimdiye kadar bunların işleme girmemesi ilginç. Bu sabıkalarından dolayı 15 ile 40 yıl arasında bir hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. 60 yaşında olan George Nader ABD'ye girişte aranması üzerine yine pedofiliye dair materyallerle yakayı ele veriyor. Bunun üzerine gözünün yaşına bakılmıyor ve avukatlarının kefalet tekliflerine rağmen salıverilmeden içeride tutuluyor. Esasında bu gibi isimler genelde istihbarat teşkilatlarının güdümünde ve dolayısıyla himayesinde olur. Peki, neden bizzat CIA Nader'in üzerine gitti? Trump ile ilgili soruşturma da CIA veya FBI esasında taraf. Daha doğrusu ABD'deki belirli çevreler Trump'ın seçimleri kazanmasında Putin'in rol oynadığına ve Hillary Clinton'a karşı ondan yardım aldığına inanıyor. Trump ekibi ile Putin ekibi arasında arabuluculuk yapan isimlerden birisi de Lübnan asıllı anılan işadamı ve siyasi simsar George Nader'den başkası değil. Dolayısıyla bu konu ile ilgili üzerinde materyal veya suç unsuru aranırken- huylu huyundan vazgeçmez kabilinden- üzerinde veya kullandığı elektronik araç gereçlerde yasaklı pedofili materyalleri çıkıyor.

Mueller Raporu'nda yer aldığı gibi Trump'ın prenslerinden Eric Prince Seychelles Adalarında Putin'in prenslerinden olan Kirill Dmitriev ile bir araya geliyor ve bir görüşme gerçekleştiriyor. Bu görüşmeyi ayarlayan ise George Nader. Bu nedenle ABD'ye girişte, üzeri ve elektronik cihazları aranıyor. Putin bağlantısını ele geçiremeseler bile pedofili bağlantısını ortaya çıkarıyorlar.

Burada ilginç bir ayrıntı var. George Nader, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed'in danışmanları arasında yer alıyor. Bu anlamda Muhammed Dahlan gibi birisi. Burada ikinci bir ayrıntı ise şu: Eric Prince aynı zamanda kötü şöhretli Blackwater'ın de kurucusu. Burada BAE iki unsurla birden çalışıyor. George Nader gibi bir simsar diğeri de Erik Prince gibi simsar bir lejyoner. Bilindiği gibi BAE rejimi Filistin ve sair yerlerde kirli işlerde ve örtülü operasyonlarda Muhammed Dahlan'ı kullanıyor. Yemen'de ise iki koldan çalışıyor. Blackwater'ı orada İhvan yanlısı fikir önderlerini ve âlimleri tasfiye etmede kullanıyor. Bir de Cencavit güçlerinin kalıntısını teşkil eden Hamideti'nin Kuvvat ed Da'm Es Seri/ Çevik Müdahale Gücü unsurlarını kullanıyor. Kısaca BAE simsarlar ve lejyonerlere dayanarak çift kanatlı bir ahtapot gibi her yere uzanıyor. En son olarak Sudan'ın başkenti Hartum'da Savunma Bakanlığının önündeki oturma eylemi yapan siviller vahşi bir biçimde bastırıldı. Bu baskını yapan da Hamideti'nin kötü şöhretli Çevik Müdahale Gücü unsurları olmuştur. Peki, bu müdahale sırasında hangi araçlar veya kimin silahlarını kullanıldı? Bu yöndeki haberlerden anlaşıldığı kadarıyla Hamideti'nin milisleri oturma eylemi yapan sivilleri BAE'den temin ettikleri panzerler ve zırhlılar vasıtasıyla dağıtıyorlar (https://arabi21.com/story/1186270 ). Daha doğrusu Sisi'nin Rabia ve Nahda Meydanlarında yaptığını yapıyorlar.

Kısaca simsarlar ile lejyonerler ittifakından bahsetmemiz mümkün. Her şey iç içe geçmiş bulunuyor. Maalesef dünya sistemi de biraz böyle çalışıyor. BAE, ABD ile Rusya ekseninde çalışan George Nader'in başka bir çehresi de Roger Tamraz'dır. Bir zamanlar Özer Uçuran Çiller ile senli benli ilişkileriyle tanınmış, TÜPRAŞ ihalesinde boy göstermişti. Tamraz, TÜPRAŞ ihalesine katılan Tamfnet'in ortağı Tamoil için çalışıyordu.

CIA bağlantılı George Tamraz zaman zaman karabatak gibi Ermenistan-Azerbaycan-Türkiye üçgeninde hayalini kurduğu döngüyü tamamlamak için sahneye çıkmaktadır. Kısaca her üçgenin bir Nader'i ya da Tamraz'ı var. Bazen Tamraz tam gaz olarak çalışıyor.

Ne tesadüf Roger Tamraz da Nader gibi Lübnan asıllı ve doğumlu. ABD'de lobicilikte Yahudilerin ellerine su dökülemez ise de simsarlıkta Lübnanlıların üzerine yok. Zira Lübnan asıllı Arap olma hasebiyle ve Arapça konuşma beceri ve avantajlarıyla bu işin biçilmez kaftanları.

Elbette Adnan Kaşıkçı gibi sahada onlara eşlik eden başkaları da olabiliyor. Unutmadan George Nader sadece Bin Zayed'in ahbabı veya danışmanı değil aynı zamanda Muhammed bin Selman'ın da su geçirmez dostları arasında sayılmaktadır. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

Mustafa Özcan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN