Arama

  • Anasayfa
  • Spor
  • GS Başkanı: Aidattan değil FETÖ'den attık

GS Başkanı: Aidattan değil FETÖ'den attık

GS Başkanı: Aidattan değil FETÖ’den attık
Yayınlanma Tarihi: 28.3.2017 15:37:00

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek NTV Spor’da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


NTV Spor ekranlarında soruları yanıtlayan Galatasaray Başkanı dursun Özbek, "Çok uzun bir genel kuruldu. 47 konuşmacımız vardı. Sabah 10’da başlayan toplantı 12-13 saat sürdü. Yönetim kuurlumuz ibra edildi. Çokta güzel bir tesadüf oldu benim doğum günümdü o gün" dedi.
"YENİ TESİSİMİZ BİTENE KADAR FLORYA’DAYIZ"
Yapılacak projeleri değerlendiren Özbek, "Galatasaray’ın bugünkü kali ve idari yapısı itibariyle yapacağımız değişiklikleir 3 yılsa sığdırmak zorundayız. Mali kriterlerin getirilmesi öncelikli. projeleri bunun içine soktuk. Yeni kaynağa ihtiyacı vardı kulübün ve bunun için en önemli enstrüman gayrimenkuller. Futbol takımının antreman yapacağı seviyeye geldiğinde Kemerburgaz’a taşınacak. Kesin tarih henüz vermek doğru değil. Yeni tesis olana kadar antremanlara Florya’da devam edeceğiz. Galatasaray’ın mali açıdan rahatlaması yeni projelere bağlı. bütün gücümle bunu sağlamaya çalışıyorum" dedi.
"SEBEP AİDATLAR DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ"
Başkan Dursun Özbek genelkurulda yaşanan ihraç süreciyle ilgili, "Biz yönetim kurulu olarak gereken kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Disiplin Kurulu konuyu araştırır veya insanları savunmaları için davet eder ve buna bağlı olarak toplanıp karar verir. Hakan Şükür’ün disiplin kurulu dosyasında bütün belgeler var. Söz konusu durum incelendi ve kulüpten ihracı uzaklaştırılması igbi cezalar var. Yönetim kurulu ihraç kararını alabilir ama genelkurula sevk eder. Genelkurlun onayıyla ihraç işlemi yapılmış olur. Özellikle Hakan Şükür, Arif Erdem ve 7 kişi daha sevk edildi. Disiplin kurulunun gerekçeli kararında çok net herşeyin anlaşılması mümkün. 21 Eylül 2016’da alınmış bu karar. Kararda, "Kayıtlı adresine gönderilmiş ve 7 gün içinde savunması istenmiştir. Üye bu sürede savunma yapmamış, savunma hakkında vazgeçmiş sayılmaktadır" diyor. burada Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi buna bağlı olarak bu kararı almış. Disiplin kurulunun gerekçelerine bağlı olarak Hakan Şükür’ün üyeliğinin sonlanmasına oy birliği ile karar vermiştir. Genelkurula 7 kişiyi gönderdik 5 kişiyi ihraç etti Hakan Şükür ve Arif Erdem’i az bir farkla reddetti. Özlelikle terör örgütlerine bulaşmış ve bunu da inkar etmeyen Hakan Şükür ve diğer arkadaş Galatasarya kulübünün üyesi olma hakkını kaybetmiştir. Onun için kulüp ve camia böyle bir kara gölgeyi içinde taşıması mümkün değil. Dolayısıyla biz hiç tereddüt etmeden sevk ettik. Bir defa 11-12 saatlik bir maratondan sorna hazerunun büyük bir kısmının terk etmesi, provokatif bir azınlığın hamaset dolu, Hakan Şükür ve Arif Erdem’in geçmişte Galatasaray’a oynamış olmaları olayı duygusal hale getirdi ve ihracı reddedildi. Ben böyle bir kararı beklemiyordum. 5 kişi aynı suçtan ihraç edildi. Ben bu sonucun herkesi çok üzdüğünü fakat özellikle yönetim kurulunu ve beni son derece üzmüştür. Sonrasında olağanüstü genel kurulu topladık ve yeniden değerlendirmeye aldık. Hakan Şükür ve Arif Erdem’in FETÖ/PYD bağlantıları çerçevesinde ihracını tekrar gündeme aldık. Tüzüğün bize verdiği bir yetki var 6 sene aidatını peşpeşe yatırmamış üye varsa ihraç edebilirsiniz. dolayısıyla biz o anda bunu çalıştırdık. Bu da var ama asıl sebep aidatlar değil terör örgütü üyeliği. Aidatların ödenmemesi tüzük gereği artı bir sebep teşkil etmiştir. Yönetim Kurulu’nun aldığı karar terör örgütü bağlantıları. Bu bağlantılarını hiç bir zaman inkar etmemişlerdir ve kaçaktırlar. Dolayısıyla Türkiye’de 15 Temmuz gibi bir sürecin ardından terör örgütünün faaliyetleri konusunda herkesin kanaati net olarak oluşmuştur. O nedenle Hakan Şükür ve Arif Erdem’in üyelikten çıkarılmasının ana nedeni budur. Vatandaşına kurşun sıkan, meclisi bombalayan bir örgtün elemanı olmaları vicdanlarda rahatsızlık yaratacağını düşündük ve ilgili kararı aldık" dedi.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN