Arama

Sekizinci defa yenilecekler

Sekizinci defa yenilecekler
Yayınlanma Tarihi: 20.3.2017 11:34:00

Haliç Kongre Merkezi’nde Uluslararası Futbol Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Değerli dostlarım çocukluktan itibaren futbola gönül vermiş gençlik yıllarında top koşturmuş bir kardeşiniz olarak bir insana neler kazandıracağını biliyorum. Bu oyunun bana kazandırdığı vasıflardan çok istifade ettim. Siyasetin, futbolla birçok orak yönü olduğuna inanıyorum. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikincisi millete hizmet götürmek içindir. Siyasette futbol gibi bir takım oyunudur" dedi.


Haliç Kongre Merkezi’nde Uluslararası Futbol Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zirveye katkı sunacak dostlarımıza teşekkür ediyor. Kulüpler Birliği Yönetimimizi de kutluyorum. Tük Futbolunun daha ileri gitmesi için gösterdikleri gayretleri takip ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

"SİYASET FUTBOL GİBİ BİR TAKIM OYUNUDUR"

Futbolun özünde rekabetle birlikte fedakarlık, dostluk ve dayanışma vardır. Bu oyunda kazanmak için oyuncuların arkalarında güçlü bir yönetim desteğine, uyuma ihtiyaç vardır. Bu dayanışma tirübünlerede aynı heyecanı verecektir. Futbol tarihi hezimetin kıyısından koparılmış muhteşem zaferlerle doludur. Bu oyun aynı zamanda bir direniştir. Dünyanın her yerinde itilip kakılan mahallelerinde yaşayan çocukların umudu olmuş bir oyundur futbol. Futbol parlak bir geleceğe çıkan yolun adıdır. Elbette futbol estetiktir, sanattır. Kimi zaman asistlerle, şutlorla 90 artı uzatmaya sığdırılmış bu şölen kahramanlar üretir. Kimi futbolcuları takım arkadaşlarıyla olan örnek ilişkileriyle de hatırlarız. Gözlerin bile yakalaması mümkün olmayan bir hızla şut atan Metin Oktay’ı böyle anıyoruz. Dünyanın en büyük forveti olan Lefter’i böyle hatırlıyoruz. Baba Hakkı’yı böyle hatırlıyoruz. Takımının renklerine ömrünü vakfetmiş Dozer Cemil’i böyle anıyoruz. Değerli dostlarım çocukluktan itibaren futbola gönül vermiş gençlik yıllarında top koşturmuş bir kardeşiniz olarak bir insana neler kazandıracağını biliyorum. Bu oyunun bana kazandırdığı vasıflardan çok istifade ettim. Siyasetin, futbolla birçok orak yönü olduğuna inanıyorum. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için ikincisi millete hizmet götürmek içindir. Siyasette futbol gibi bir takım oyunudur. Hocam bana şöyle derdi: Oğlum topu yiyeceksin derdi. Sporun içine şiddet girince centilmenlik ruhu nasıl kayboluyorsa siyasetin içine yalan girince aynı sonuç ortaya çıkar.

"SEKİZİNCİ DEFA YİNE YENİLECEKLER"

40 yıllık siyasi hayatım boyunca bu yıkıcı siyaset anlayışı ile mücadele ettim. Milletimiz böyle siyaset yapanları tasfiye etti. Nasıl futbolun holiganları varsa hala holigan siyasetiyle netice almaya çalışanları görüyoruz. Anayasa değişikliğini tartışmak yerine meclisin kapatılacağından, ülkenin bölüneceğine kadar milletin kafasını bulandırmaya çalıştılar. Meclisin fesih yetkisi asla cumhurbaşkanına ait değildir. Millet seçim kararı alındığı zaman Parlamento ve Cumhurbaşkanı seçime gider. Şimdi 18 yaşında parlamentoya girmenin yolunu açıyoruz. Bunların siyasette jübile zamanı geldi ama hala direniyorlar. Sekizinci defa yine yenilecekler. İnşallah bu kez mesajı alırlar.

"ORALARDA DÖNEN DOLAPLARA BİZZAT ŞAHİT OLDUM"

Çok ciddi dolaplar dönüyor. Hakkımız olduğu halde bize olimpiyatlar vermediler. Oralarda dönen dolaplara bizzat şahit oldum. Olimpiyatlar için sporcu hazırlama konusunda ciddi yol katettik. Uluslararası spor alanında organizasyonlarımızla rüştümüzü ispat ettik. Değerli arkadaşlar futbol da her şey gibi insan ile olur. En büyük yatırımı insana yapmak mecburiyetindeyiz. Süper Lig’de gençlerimizin sayısının azaldığını görmekteyiz. Dünyanın en iyi futbolcularının takımlarımızda oynaması önemli ama bu futbolcuların bizim gençlerimiz olması bize onur verir. Yeni dönemde Süper Lig’de kendi gençlerimizin sayılarının artacağına inanıyorum.
2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN