Arama

Cuntanın kucağında yetişti

Adalet Partisi Milletvekili olarak 1977-1980 arasında görev yapan Fethi Acar, 27 Mayıs 1960 darbesinin darbelerin tarlası olduğunu belirterek, Gülen darbecilerin kucağında yetişti” dedi.

Cuntanın kucağında yetişti
Yayınlanma Tarihi: 15.9.2017 00:00:00 Güncelleme Tarihi: 15.09.2017 11:13

Adalet Partisi (AP) Kastamonu Milletvekili olarak 1977-1980 arasında görev yapan Fethi Acar, Türkiye'deki yaşanan darbeleri anlattı. 12 Eylül 1980 darbesinin bir sonuç olduğunu söyleyen Acar, "Türkiye'nin darbeler sayfası 27 Mayıs 1960 ile başladı. Türkiye'de irili ufaklı 30'a yakın darbe gerçekleşti. Bunun 8-10 tanesi milleti ve ülkeyi olumsuz etkilemiştir. Bunun en başı ve en kanlısı 27 Mayıs 1960'dır" diye konuştu.

27 Mayıs 1960 darbesinin darbelerin tarlası olduğunu belirterek "15 Temmuz da bu tarlanın ürünüdür. 1980 darbesinden sonra FETÖ, TSK'da yuvalandı. Fetullah Gülen'in darbecilerle ilişkisi 1961 yılına dayanıyor. Cemal Gürsel 27 Mayıs 1960 darbesinden sonra Gülen'le temas kuruyor. Gülen darbecilerin kucağında yetişti" dedi.

"TÜRKİYE'DEKİ KOALİSYONLAR BİR DARBE ÜRÜNÜDÜR"

27 Mayıs darbesinin bütün darbelerin tarlası olduğunu dile getiren Acar şöyle konuştu: "Bazı kesimler Cumhurbaşkanı Hükümet sistemini yadırgıyor. Türkiye bunu Cemal Gürsel döneminde yaşadı. Gürsel hem devlet başkanı hem milli birlik komitesi başkanı hem de hükümet başkanıydı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemi millet iradesi ile oluşacak. O zaman silah iradesiyle oluşturuldu. İsmet önünü başvekil olduğunda ilk defa Türkiye 1961 yılında koalisyonlarla tanıştı. Türkiye'deki koalisyonlar bir darbe ürünüdür" dedi.

"CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİN DİYE DARBE YAPMAYA KALKTILAR"

Darbelerin her zaman Çankaya'yı sivil birinin almaması için yapıldığını belirten Acar, "Oraya mutlaka bir asker otursun düşüncesi hakimdi. 2007'lere kadar bu düşünce uzayıp gelmiştir" diye konuştu. Acar, "12 Eylül 1980 darbesini yapanlar o günlerde cumhurbaşkanı seçilemiyor diye darbe yaptılar. 2007 yılına geldiğimizde o zihniyet cumhurbaşkanı seçilmesin diye darbe yapmaya kalktılar" ifadelerini kullandı.

27 MAYIS DARBELERİN TARLASI

27 Mayıs'ın darbelerin tarlası olduğunu belirten Acar şunları anlattı: "15 Temmuz darbe girişimi de bu tarlanın ürünüdür. Darbeler kendi içinde başka bir şeyi türetiyor. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra FETÖ, TSK'da yuvalandı. O zatın (Fetullah Gülen) darbecilerle ilişkisi 1961 yılına dayanıyor. Cemal Gürsel Erzurumlu. O (Fetullah Gülen) Ankara'da askerlik yaptığında Cemal Gürsel 27 Mayıs darbesinden sonra O'nunla temas kuruyor. Onun darbecilerle ilişkisi bu tarihlere kadar uzanıyor."

PANZEHİRİ ERBAKAN

"Gülen Amerika'nın planı. Komünizmle mücadele derneği açılıyor. Cemal Gürsel bu zata diyor ki 'Git Erzurum'a Komünizmle mücadele derneğinin şubesini aç.' Bu zat da bu derneğin şubesini açtıktan sonra askerlerin bünyesine giriyor. 1961 yılından itibaren bu projenin içerisindedir. 1980'den sonra bunu şeklen aramıştır. Özellikle ara dönemler bu zatı hep kollamıştır. Ara dönemlerin kucağında yetişti. Askerler silah zoruyla iktidarı ele geçirir bu zihniyet sızarak ele geçirmek istedi. Kasım Gülek ile irtibatlıdır. Masonluk şemasını almış adeta dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir şema geliştirmiştir. 28 Şubat'ta çok aktif görev almıştır. Onun panzehiri Erbakan hocaydı. Her kuruma sızdıktan sonra dış güçler hadi deyince 15 Temmuz'u yaptı."

ATATÜRK'ÜN ANAYASASINI YOK ETTİLER

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre Fethi Acar, bugün CHP'nin amblemi olan 'altı ok'un 1924 anayasasında yer aldığını vurguladı. Acar, "Anayasayı, parti programı haline getirdiler. Hem 1961 hem de 1982 anayasaları altı okun arka bahçesidir. Halen altı ok anayasada mevcudiyetini korumaktadır. 16 Nisan'da milletimiz bunu kısmen çöpe attı, 2019 yılında yapılacak seçimlerde de darbe ürünü anayasaları sayfalarını kapatmış olacak" dedi. Altı ok anayasaya girince 1960 darbesinin temelinin atıldığını ifade eden Acar, " Altı ok mensupları, askeri kışkırtıyordu. Gezi olaylarından beri devam eden altı ok zihniyeti o dönemde de sokakları, üniversiteleri ayağa kaldırdı. 1958 yılında 9 subay olayı yaşandı. Demokrat parti 9 subay olayını çözmüş olsaydı 27 Mayıs darbesi de olmazdı. 9 subaya ceza verilmediği için 27 Mayıs 1960'da kanlı darbeyi yaptılar" şeklinde konuştu. CHP'nin 14. kurultayından sonra Atatürk'ün anayasasına son verdiğini söyleyen Acar, "Altı ok zihniyeti anayasada yer alan kuvvetler birliğine son vererek kuvvetler ayrılığı diye bir şey icat etti. Ülkemizi kargaşalar ve vesayetlere götürdü. CHP, Tiyatro bir meclisle kurultay kararlarını askeri darbe ile anayasa haline getirdi. Bu getirdikleri anayasa ile bakan, milletvekili asmışlardır" dedi.

ADNAN MENDERES EZAN ŞEHİDİDİR

Fethi Acar, "15 Temmuz 2016'ının milletin sürekli zihninde ve kalbinde yaşattığı Başvekili Adnan Menderes'i ve bakanlarını haksız yere idam edenlerin yakalarına yapışıp akıttıkları kanların hesaplarını sorma günüydü. Dedelerinin hesabını torunlar sordu" dedi. Adnan Menderes'in ölüm fermanını 16 Haziran 1950 yılında yazmaya başlandığının altını çizen Acar, şunları söyledi: "Bu tarih 1932 yılında Türkçe'ye çevirdikleri ezanın aslına dönüş tarihidir. Menderesimiz bir ezan şehididir."

2024 Fikriyat. Tüm hakları saklıdır.
BİZE ULAŞIN